Daniel Ricciardo csalódott volt a melbourne-i paddockban, miután a Q1-ben kvalifikációján kiesett. Ez ismerős történet lehet? Vajon megismétlődik az Ricciardo-val, ami a Mclaren-nél egyszer megtörtént vele?

Ez várható volt. Ricciardo utolsó gyors körére készült a Q1-ben. Jó kört rakott össze, és tovább is jutott volna, de elvették a körét pályaelhagyás miatt. Kiesett a Q1-ben. 18. helyről várhatja a vasárnapi rajtot. Csalódottságát tetőzheti az is, hogy Yuki Tsunoda a nyolcadik helyet szerezte meg. Ricciardo magabiztosnak érzi magát, de nem érti, hogy Tsunoda hol találta azt a plusz időt, amire ő nem volt képes.

„Minden bizonnyal fájdalmas. Az egyetlen dolog, amire gondolhatok, az az, hogy ez valószínűleg egy kétkiállásos versenyem lesz és így lehet lehetőségem is. Ha az előttünk állók küszködnek majd a szemcsésedéssel, akkor előrébb törhetünk. Tisztában vagyok a pályakorlátokkal, és tudom, hogy ha túlléped a határt, akkor törölni fogják az időd. Ez nem változtat a tényeken. Egy részt frusztrált vagyok, mert próbáltam gyors lenni Keményen kellett nyomnom. Ez olyan helyzetbe hozott, hogy átléptem a pálya határait. A 4-es kanyarban a szokásosnál jobban kimentem a rázókőre. Így tudtam, hogy szélesebben fordultam a szokásosnál. Az ötös kanyar után már erre nem emlékeztem. Csak a mérnököm szólt a kör végén. Úgy éreztem, mindent kihoztam belőle. Amikor láttam, hogy Yuki-hoz képest még mindig nem elég jó, akkor mindig egy kicsit tanácstalan voltam, mert tudom, mit tettem rosszul. Azt hittem mindent megtettem. Ebben nincs több, de még mindig nem volt elegendő. A Q2-ben teljesített időket tekintve elmondhatom, hogy nem tudok hét tizeddel többet kihozni belőle, mint amennyit a Q1-ben kihoztam az autóból. Biztos vagyok benne, hogy a pálya is gyorsult, de van néhány dolog, amit meg kell vizsgálnunk, mert ez eddig határozottan sokat küszködtem. Maga a kör egyértelműen a legjobb kvalifikációs kör volt, amit idén megtettem, és ezek általában elég jók. Nyilvánvalóan van pár tized, ha a pálya körülmények javulnak, de hét biztos nincs benne. Az autóval magabiztosnak érzem magam. Szóval ez nem olyan, mint a McLarennél, ahol egy kicsit elbizonytalanodtam, és nem igazán tudtam többet kihozni az autóból. „- árulta el Daniel Ricciardo.