Charles Leclerc a pole pozícióra is esélyes volt, de egy nehéz időmérő után csak a hatodik helyet szerezte meg. Sergio Pérez büntetésének köszönhetően az ötödik helyről rajtolhat majd.

Charles Leclerc elismerte, hogy nehéz lesz győznie az Ausztrál Nagydíjon. Főleg egy olyan nehéz időmérő után, amit Ausztráliában maga mögött tudhat. Leclerc kulcsfontosságú kihívója volt a pole pozícióért Melbourne-ben, miután a második és a harmadik edzést is megnyerte, de az időmérőn semmi sem jött össze a monacóinak.

Csapattársa, Carlos Sainz volt Max Verstappen legközelebbi kihívója, a spanyol pilóta a második helyet szerezte meg. Leclerc már az időmérő előtt is tudta, hogy baj van. A monacói pilóta a következőket mondta:

„Őszintén szólva, a problémák már korábban kezdődtek. Nem éreztem jól magam az autóban már a harmadik edzés alatt sem. Reméltem, hogy ez az érzés javul majd az időmérő alatt. Azt hittem, hogy új abroncsokat teszünk majd fel az időmérőn és alacsony üzemanyagszinten jó lesz, de nem így lett. Elég sokat küszködtem az első gumikkal, egészen a Q3 utolsó gyorskörig. Próbáltam nagyon agresszíven menni. Ekkor az autó hátulját vesztettem el. Összességében nem volt tiszta napom. Reálisan azt gondolom, hogy nehéz lesz megcélozni a győzelmet, mert Max túl erős lesz. Checo [Perez] célpont lehet. De ők a Red Bull és ismét erősnek tűnnek. Nagyobb a tartalékuk, mint hittük. Összességében azonban nyilvánvalóan az a célom, hogy megpróbáljak visszatérni és a dobogóra állni. Ha lehetőségem lesz legyőzni Checo-t, akkor megpróbáljuk megtenni.”- árulta el Charles Leclerc.