A Mercedes elég jó tempót nyújtott a harmadik szabadedzésen Melbourbe-ben. Úgy tűnt, az első ötben is benne lehetnek. Majd jött az időmérő és a feketeleves.

A Mercedesnek „nincs kifogása” az Ausztrál Nagydíj időmérőjén nyújtott gyenge teljesítményére, különösen egy erős utolsó edzés után – jelentette ki Toto Wolff. A harmadik edzésen Lewis Hamilton egy tizeden belül volt a tempót diktáló Charles Leclerc-hez képest. George Russell pedig szintén szorosan mögötte volt. Ez reményt adott a Mercedesnek, hogy a pole-ért harcoljon az Albert Parkban.

A kvalifikáción azonban Hamilton kiesett a Q2-ben. Ez 2010 óta a legrosszabb melbourbe-i időmérője volt a hétszeres bajnoknak. Russell pedig a hetedik helyet szerezte meg. A Mclaren-ek, a Ferrarik, és a Red Bull-ok után végzett. Kevesebb, mint tizedet adott az RB-s Yuki Tsunoda-nak.

„Ez elkeserítő, mert a harmadik edzésen egy tizeden belül voltunk. Kicsit mások voltak a körülmények, de nincs mentségünk, nehéz autónk van. Bármennyire is bosszant, csak tovább kell dolgozunk. Megpróbálunk jobbá válni. „Nem a próbálkozás hiánya miatt tartunk ott, ahol vagyunk. Ez az aerodinamika, a mechanika és az abroncsok teljes kölcsönhatása. Ez nem egyetlen dolog, ami rossz, de le kell hajtanunk a fejünket, és tovább kell lépnünk. Csak illúzió, hogy rövidtávon közelebb kerülhetünk a Red Bull-hoz. Még mindig hiszem, hogy több van ebben az autóban. Nehéz több teljesítményt kihozni az autóból, de tovább kell dolgozunk.”- árulta el Toto Wolff.