Fernando Alonso-t azzal vádolták, hogy a Mercedes-es George Russell előtt féktesztelte a brit pilótát. Russell hatalmasat bukott az Ausztrál Nagydíj utolsó körében. Alonso büntetést kapott.

Fernando Alonsót megbüntették, miután „potenciálisan veszélyes vezetésben” találták bűnösnek, ami George Russell késői versenybeeséséhez vezetett az Ausztrál Nagydíjon. Az Aston Martin pilótáját azzal vádolták, hogy fékezett Russell előtt. A Mercedes pilótája a kavicságyon át a falba vágódott és a pályán állt meg. Az autója oldalára borult.

A bírák mindent megvizsgáltak. Többek között azt is, hogy Alonso abban az adott kanyarban milyen sebességgel haladt az előző körökhöz képest. Kiderült, hogy a baleset előtt lassabban vette be a kanyart, mint az előző körökben. Alonso büntetést kapott. 20 másodperces büntetéssel sújtották. Így a 6. helyről a 8-ra esett vissza. Fernando Alonso cáfolta, hogy bármiben is vétkes lenne. Állítja, hogy ő nem veszélyeztetett senkit.

„Az utolsó körben George hamar utolért. Tudtam, hogy jön, aztán öt-hat körig a DRS-tartományban volt. Én csak a kvalifikációs köröket futottam meg, hogy előrébb legyek. Maximalizálni akartam a kijárati sebességemet a 6-os kanyarból, hogy védekezhessek ellene. Ezt minden versenyző megtenné, és nem éreztem veszélyesnek. Kiábrándító, hogy büntetést kaptak a felügyelők a kemény, de tisztességes versenyért. Ennek ellenére örülök, hogy George jól van. Nem volt jó látni az autóját a pálya közepén.”- árulta el Fernando Alonso.