Az Aston Martin csapatfőnöke, Mike Krack elismeri, hogy a csapatnak időt kell adnia Fernando Alonso-nak, hogy meggondolja, mit szeretne tenni a jövőben.

Az Aston Martin csapatfőnöke, Mike Krack felszólította a csapatot, hogy „tisztelje” Fernando Alonso kívánságát. A spanyol pilóta maga szeretné eldönteni, hogy folytatja vagy hátat fordít az F1-nek. Annak ellenére, hogy korábban kifejezte szándékát a 2024 utáni folytatásra, Alonso a szezon elismerte, hogy a visszavonulás is benne lehet a pakliban. Széles körben azt feltételezték, hogy a spanyol legalább 2025-ben az Aston Martinnál marad. A spanyol pilóta bevallotta, hogy maradni szeretne a brit csapatnál, ha a folytatás mellett dönt.

Krack már a jövőről tárgyal a kétszeres F1-es bajnokkal, aki a nyári szünet előtt szeretne döntést hozni a jövőjéről. „A helyzet nem változott a két héttel ezelőttihez képest” – mondta Krack a Sky F1-nek.”Fernando mindenki számára világossá tette, hogy ő szeretné eldönteni, mit akar kezdeni a jövőjével. Azt is mondta, hogy ha folytatni akarja, először velünk fog megbeszélni, amit nagyon jó hallani. Aztán meg kell nézni, mi történik a következő hetekben. Beszéltünk már, és ezt folytatni is fogjuk. Tiszteletben kell tartani Fernando kérését. Ő szeretné eldönteni, mit szeretne. Ha ilyen bajnok van a csapatodban, időt kell adnod neki. És ezt tiszteletben kell tartani.”- zárta az Aston Martin csapatfőnöke.