Magyar idő szerint vasárnap kora reggel, 05:00 órakor rajtolt el az Ausztrál Nagydíj. Az első helyről Max Verstappen rajtolhatott. Mellőle Carlos Sainz várhatta a lámpák kialvását.

Elindult a mezőny a gumik bemelegítésére, mielőtt nekivágott volna az 58 körös versenynek. A rajt után Russell megelőzte Pérez-t, Hamilton pedig Alonso-t. Az első hétben ennyi változás történt. Negyedik körben jártunk. Max Verstappen panaszkodott az autóra. majd füstölni kezdett az autója. Kiesik a holland! Verstappen a bokszba hajtott, majd dühösen kiszállt az autójából.

Nyolcadik kör után következtek a kerékcserék. Öten, köztük Hamilton is a bokszban járt. Mindenki a kemény gumit kapta. Russell és Stroll is a bokszban járt az első tízből, majd Leclerc, Piastri és Tsunoda is kiállt a bokszba. A 15. körben már csak Sainz, Alonso, Hülkenberg és Gasly nem cserélt kereket. A 17. körben Hamilton autója megadta magát. A brit pilóta autójának motorhiba miatt feladta az Ausztrál Nagydíjat. Hamilton kiesése után rövid VSC-fázis lépett életbe. Ezt Alonso, Hülkenberg és Gasly is kihasználta és bokszba hajtott. A 22. körben Sainz, Leclerc, Piastri, Norris, Alonso, Pérez, Russell, Stroll, Cunoda és Albon volt az első tíz sorrendje. A 29. körben Norris elment Piastri mellett, utasításra helyet cserélt a két McLaren a 3-4. pozícióban. Pérez pedig Alonso-t előzte meg.

A 32. körben Alboon a bokszba járt és újabb kerékcserék következtek. Ez nem a Sauber napja volt. Bottas után Zhou bokszkiállása is rendkívül lassúra sikeredett, nagy lemaradással haladnak az utolsó két helyen. A 41. körben Norris is kiállt a bokszba. Így Sainz, Leclerc, Norris, Alonso volt az első négy sorrendje. Piastri csúszott le egészen a fűre az utolsó kanyarban, rengeteg időt veszített a közönség kedvenc. Ki is jött utána a bokszba. Leclerc közben a leggyorsabb volt a pályán. Sainz is a bokszban járt.

Ekkorák voltak a különbségek 15 körrel a vége előtt. Sainz 5,5 másodperccel vezetett Leclerc előtt, további 4-gyel volt lemaradva Norris, 8-al pedig Piastri. Russell még nem volt a bokszban. A brit pilóta a hetedik helyen autózott. 10 kör volt még hátra. Gasly 5 másodperces büntetést kapott, amiért a boksz kijáratánál ráhatott és átlépte a vonalat. A futam végén már csak egy Alonso Russell csatát várhattunk. Az 51. körben Norris folyamatosan gyors köröket futotta. Közelített Leclerc-re. Már csak 3,5 másodperccel áll Leclerc mögött. Russell is közelített Alonso-ra. Négy kör volt még hátra. Pérez érdekes módon a Mclaren-ekkel sem tudta felvenni a versenyt. Közben Russell megérkezett Alonso mögé. A végén Russell törte csúnyán össze a Mercedest. Virtuális biztonsági autóval ért véget az Ausztrál Nagydíj.

Eredmény:

1 Carlos SAINZ
2 Charles LECLERC
3 Lando NORRIS
4 Oscar PIASTRI
5 Sergio PEREZ
6 Fernando Alonso
7. Lance Stroll
8 Yuki TSUNODA
9 Nico HULKENBERG
10 Kevin MAGNUSSEN
11 Alexander ALBON
12 Daniel RICCIARDO
13 Pierre GASLY
14 Valtteri BOTTAS
15 Guanyu ZHOU
16 Esteban OCON
17 George RUSSELL
18 Lewis HAMILTON
19 Max VERSTAPPEN