George Russell az Ausztrál Nagydíj utolsó előtti körében hatalmasat bukott. A Mercedes az oldalán állt meg. A brit pilótát és Fernando Alonso-t is beidézték a versenybírák.

George Russell épp Fernando Alonso-t szerette volna megelőzni. A Mercedes pilótája tagadta, hogy a spanyol hirtelen fékezett volna előtte. Úgy véli, hogy egy ilyen esetért a versenybírákhoz fordulni elég bizarr.

A Mercedes pilótája a kétszeres világbajnok Alonso-t üldözte az Ausztrál Nagydíj utolsó köreiben. A hatos kanyarba behajtva Russell szélesen csúszott és nekiütközött a korlátoknak, majdhogynem felborult, miközben autója visszapördült a versenypályára. Úgy tűnt, hogy Alonso nem hibázott, de a spanyolt is beidézték. Vizsgálják meg az incidenst, és a Sky Sports F1- nek nyilatkozva Russell kifejtette:

„Kiestem. Ez csak rajtam múlt. Fél másodperccel lemaradtam Fernando-ról. 100 méterrel a kanyar előtt hirtelen nagyon gyorsan előttem termett. Nem tudom, hogy volt-e gondja vagy sem, de mennünk kella versenybírákhoz. Egy ilyen eset után ez elég bizarr.”- árulta el George Russell.

Nyilvánvaló, hogy a Mercedes azt sugallja, hogy Russellt az Aston Martin pilótája féktesztelte. A brit pilóta a következőket mondta: „Egyértelmű, hogy 100 méterrel a kanyar előtt fékezett, majd újra gázra lépett. Normálisan vette a kanyart. Az adatokat már láttuk. Tehát nem fogom semmivel sem vádolni, amíg nem tudok többet. Pár körön keresztül mögötte voltam, fél másodperccel lemaradva a kanyarhoz közeledtünk, majd hirtelen drámaian lelassult, és újra gyorsult. Nem számítottam rá, és meglepett, szóval ezt én rontottam el. Érdekes, hogy beidéztek.”- zárta Russell.