Max Verstappen Ausztrál Nagydíja nem tartott sokáig. A holland pilóta a rajt után pár körrel kiesett a versenyből. Vajon mi okozhatta a problémát?

Max Verstappen jelezte, hogy a Red Bull már az Ausztrál Nagydíj elején tisztában volt a fékproblémáival. A háromszoros világbajnok már a verseny elején kénytelen volt beállni a boxutcába, miközben RB19-es autója hátuljából füst kezdett kiköpni. Verstappen épp két évvel ezelőtt pont Melbourne-ben esett ki utoljára a versenyből. Azóta minden versenyt befejezett.

„Már tudtunk a problémáról. A rajtnál kialudtak a lámpák és a fék már be is ragadt. A hőmérséklet folyamatosan emelkedett. Tehát alapvetően olyan volt, mintha behúzott kézifékkel vezetnék. Az autóval nagyon furcsa volt pár kanyaron átgázolni. Mindennel elégedett voltam. Jó munkát végeztünk, de a fékprobléma közbeszólt. Ez nem segített.”- árulta el Max Verstappen. Arra a kérdésre, hogy mi okozta a problémát, Verstappen azt mondta:

„Most megvizsgáljuk, honnan származik. Igen, szomorú, de ez továbbra is egy technikai sport. Ilyen dolgok mindig megtörténhetnek, de kár érte, mert ma megvolt az esély a győzelemre.”- zárta Max Verstappen.