Carlos Sainz két héttel ezelőtt még egy vakbélműtét után lábadozott. Ausztráliában autóba ült és egész hétvégén jól teljesített. Vasárnap meg is nyerte a futamot.

A Ferrari csapatfőnöke, Frederic Vasseur üdvözölte Carlos Sainz kitartó magatartását. miután megnyerte az Ausztrál Nagydíjat. Sainz harmadik F1-es győzelmét alig két héttel azután aratta, hogy a Szaúd-Arábia Nagydíj hétvégéjén vakbélműtéten esett át. A versenyhétvégét kénytelen volt kihagyni. A melbourne-i Albert Park Circuit hétvégéjén kétségek merültek fel azzal kapcsolatban, hogy Sainz tudja-e vállalni a futamot. A 29 éves versenyző is kételkedett a részvételében az első edzés előtt. A spanyol, akinek nincs 2025-re szóló szerződése, tökéletes teljesítményt nyújtott ahhoz, hogy a 2022-es Bahreini Nagydíj óta először kettős sikerre vezesse a Ferrarit.

„Nem számítottunk erre, de a téli szünetben megegyeztünk, hogy az utolsó körig harcolni fogunk. Fantasztikus munkát végzett Bahreinben. Jeddah kemény hétvége volt Carlos-nak és a csapatnak is. Felépülése óriási volt. Két héttel ezelőtt még kórházban volt. Szerintem még pénteken sem volt 100 százalékig biztos abban, hogy tud majd vezetni. Pár kör után már jó tempója volt, ez is része volt a sikernek. Nem adhatod fel, ha teljesíteni akarsz. Elképező ez az egész. Főleg akkor, ha megnézzük, honnan jött Carlos. Senki sem számított ilyen eredményre.”- árulta el Frederic Vasseur.

Sainz a második körben átvette a vezetést a Red Bull versenyzőjétől, Max Verstappentől, aki röviddel ezután kiállt a bokszba egy jobb hátsó fékproblémával. A Red Bull féke a boxba érkezésekor kigyulladt. Annak ellenére, hogy a Ferrari négy ponton belülre került a Red Bullhoz képest a konstruktőri bajnokságban, Vasseur határozottan állítja, hogy „egyáltalán nem a Scuderia fő F1-es riválisának teljesítményére koncentrál”.

„Az autónk teljesítményére koncentrálok. Hatalmas lépést tettünk előre. Talán egy kör tempójával tavaly sehol sem voltunk. Óriási lépést tettünk előre. Az autót sokkal könnyebb vezetni és sokkal könnyebb fejleszteni is.”- zárta Frederic Vasseur.