Daniel Ricciardo nem kezdte jól a 2024-es évet. Ecsetelte azokat a felvetéseket, amelyek a kritikák hatással vannak a teljesítményére.

Daniel Ricciardo kijelentette, hogy meglepte a 2024-es Forma-1-es szezon gyenge rajtja, de tagadta, hogy a teljesítményéről elvonja a figyelmet a sok kritika. Ricciardo-t csapattársa , Yuki Tsunoda az eddigi mindhárom fordulóban legyőzte. Tsunoda a hetedik helyen zárt Ausztráliában. Ricciardo csak a 12. lett. Az ausztrál teljesítménye a japán versenyzőhöz képest elmarad és többen kritikával illették Ricciardo-t. Ricciardo azonban kijelentette, hogy nem figyel azokra, akik megkérdőjelezik képességeit.

„Tudom, hogy jelenleg ezen a kis folyamaton vagy utazáson vagyok. Csak magamra kell koncentrálnom. Azt hiszem, ha figyelek a kritikákra az elvonja a figyelmemet az útról, amelyen járok. Nem engedem, hogy tele legyen a fejem a negatív hangokkal. Nem számítottam arra, hogy így kezdem a szezont. Tavaly Budapesten vezettem az autót egy nappal azelőtt, majd lehagytam Yukit, és nagyon erős versenyem volt tudás nélkül. Őszintén azt hittem, hogy idén sokkal erősebben fogunk indulni. Megértem, nem csak én, hanem néhány ember is kíváncsi, hogy miért. Az a fontos, hogy tartsam az irányt, és ne legyen tele a fejem hülyeségekkel. Őszintén szólva jól érzem magam, és sajnos az eredmények nem ezt mutatják. A volán mögött viszont jól érzem magam.”- árulta el Daniel Ricciardo.