Carlos Sainz fölényes győzelmet aratott az Ausztrál Nagydíjon, miután két héttel ezelőtt a vakbélműtét után visszatért a versenypályára.

Carlos Sainz úgy érzi, hogy az Ausztrál Nagydíjon aratott győzelme megnövelte esélyeit, hogy a következő szezonban új Forma-1-es állást találjon. A spanyol pilóta megszerezte pályafutása harmadik győzelmét. Csapattársa, Charles Leclerc pedig 2,366 másodperccel lemaradva haladt át a vonalon.

A spanyol pilóta eddig jó csapatjátékosnak bizonyult, legutóbbi sikerét azután érte el, hogy két hónappal ezelőtt közölték vele, nem hosszabbítják meg szerződését. Valamint alig több mint két héttel ezelőtt műteni kellett, mert vakbélgyulladása volt. A spanyolt a hétszeres világbajnok Lewis Hamilton váltja majd a 2025-ös szezonban. Arra a kérdésre, hogy győzelme hozzájárul-e a 2025-ös lehetőségeihez,
Sainz azt mondta a médiának, köztük az F1Híreknek:

„Nem tudom. Egy biztos, nem árt. Ez 100 százalék. De még mindig nincs állásom jövőre. Szóval azt hiszem, ez segíteni fog rajta. Azt hiszem, többé-kevésbé mindenki tudja, mire vagyok képes. Azért versenyzem, hogy bebizonyítsam magamnak, hogy mindig tudok nyerni, amikor versenyképes autót kapok, és amikor egy hétvégén lehetőség nyílik a győzelemre. Nem azért versenyzem, hogy a csapatfőnököknek, vagy embereknek bebizonyítsam az értékemet. Azért versenyzem, hogy bebizonyítsam magamnak, hogy ha kapok egy autót, meg tudom csinálni, és ott lehetek az élen. Tudod, és ez a mentalitásom és a hozzáállásom. Így viszem végig az évet.”- jelentette ki Carlos Sainz.