Carlos Sainz-nak a következő szezonra még nincs szerződése. Az ideit viszont eddig nagyon jól teljesítette. Verstappen-en kívül ő is szerzett már egy győzelmet.

Charles Leclerc utalt arra, hogy a Ferrari csapattársának, Carlos Sainznak a lenyűgöző Ausztrál Nagydíjon nyújtott teljesítményét követően tárgyalásokba kezdett. Sainz a következő szezonra még nem szerzett ülést. A spanyol szerződése lejárt a Ferrarival. Helyére Lewis Hamilton-t szerződtették, aki 2025-ben veszi át majd a helyét.

Sainz Bahreinben harmadik lett. A Szaúd-Arábia Nagydíjat kihagyta, mivel vakbélgyulladással kellett műteni. Ausztráliában viszont nyerni tudott. Megszeretze a harmadik F1-es győzelmet az Albert Parkban vasárnap. A 2022-es Brit Nagydíjon aratott első győzelme óta csak Sainz és George Russell akadályozta meg, hogy a Red Bull minden második futamot megnyerje. Arra a kérdésre, hogy csapattársát alulértékelték-e, Leclerc azt mondta a médiának:

„Azt hiszem, mindenki tudja, hogy Carlos mennyit ér a paddockban. Ő az egyik legjobban jegyzett pilóta a paddockban, és rendkívül erős volt minden alkalommal, amikor Forma-1-es autóba ült. Ezt többször is megmutatta. Szóval nem hiszem, hogy ezért alulértékelték volna.”- jelentette ki Charles Leclerc. Sainz jövőjéről még nem tudunk semmit, Leclerc hozzátette: „Nem aggódom túlságosan a jövője miatt, mert biztos vagyok benne, hogy sok-sok csapatfőnök… Nem mondja, de az biztos, hogy beszélnek vele.Biztos vagyok benne, hogy sok lehetősége lesz. Karrierje szempontjából a legjobbat kell választania.”- zárta Leclerc.