Carlos Sainz, a Ferrari pilótája a következő szezonra új csapatot keres. Az Ausztrál Nagydíjat megnyerve még több csapatfőnök figyelmét felkelthette.

A Red Bull csapatfőnöke, Christian Horner nem zárta ki, hogy leigazolják Carlos Sainz-t Max Verstappen mellé 2025-re. A spanyol pilóta már volt a Red Bull család tagja. Verstappen mellett is versenyzett. 2018-ban viszont a Renault csapathoz igazolt. Majd a Mclaren-hez és a Ferrarihoz szerződött. Helmut Marko korábban azt mondta, hogy Verstappen és Sainz között nem olyan jó a kapcsolat. Változhatott valami azóta? Arra a kérdésre, hogy Sainz visszatérhet-e, a médiának, köztük a RacingNews365-nek nyilatkozva Horner elismerte:

„Egy ilyen teljesítmény alapján nem zárhat ki semmilyen lehetőséget. Mi még várni szeretnénk. Checo vasárnap nem ment valami jól, de remekül indította a szezont. Nem akarunk semmit elkapkodni. Carlos az egyetlen pilóta, aki legyőzte a Red Bullt [a 2022-es Brit Nagydíj óta], ezért úgy tűnik, ő az, akire figyelnünk kell.”- árulta el a Red Bull csapatfőnöke, Christian Horner.

Ami Ricciardót illeti, nehéz hazai futamot tudhat maga mögött. Idén nem szerzett még pontot. Yuki Tsunoda sorra felülmúlja. A japán pilóta Ausztráliában pontot szerzett. Az ausztrál teljesítményéről Horner a következőket mondta a médiának: „Nehéz hétvége volt, nem igazán néztem meg a versenyét, de úgy tűnt, nagyon hasonló a tempója, mint a versenyen Yuki-nak. Nagy fiú ő már. Össze fogja szedni magát. De egy kis bátorítás soha sem árt. Daniel marad-e a Red Bull-nál? Szerintem nagyon korai erről beszélni. Yuki nagyon gyors pilóta, ezt tudjuk, de szeretnénk a lehető legjobb párosítást létrehozni a Red Bullnál.”- zárta.