Mike Krack nyílt levelet írt a szurkolóknak Fernando Alonso Ausztrál Nagydíj időbüntetése után. Az Aston Martin csapatfőnöke megvédte pilótáját.

Mike Krack szenvedélyes levélben fejtette ki véleményét Fernando Alonso és George Russell közötti incidensről. A vizsgálat kiderítette, hogy Alonso 100 méterrel korábban fékezett, mint az előző körökben. Ez váratlanul érte George Russell-t. Ennek következtében a falnak csapódott, majd a pálya közepén állt meg. Az autó az oldalára fordult.

Alonso a hatodik helyen ért célba, de a felügyelők vizsgálatát követően 20 másodperces büntetést kapott. Így a nyolcadik helyre esett vissza. Ítéletükben a stewardok megállapították, hogy Alonso „szokatlan manővere” „súlyosbító körülmény”, ezért megéri a büntetést.Az Aston Martin nem ad be fellebbezést. Mike Krack nyílt levelet írt a szurkolóknak.

„„A motorsportban mindenki megkönnyebbült, hogy George jól van. Nem sérült meg a balesetben. Szeretném, ha tudnátok, teljes mértékben támogatjuk Fernando-t. Ő a Forma-1 történetének legtapasztaltabb pilótája. Több nagydíjon vett részt, mint bárki más. Több mint 20 éves tapasztalattal rendelkezik. Több kategóriában szerzett bajnoki címet. Keserű pirulát kellett lenyelnie a 20 másodperces büntetéssel. Nem ér hozzá George autójához, de el kell fogadnunk a döntést.Minden tőlünk telhetőt megtettünk, de új bizonyítékok nélkül nem kérhetünk felülvizsgálati jogot Fernando fenomenális versenyző, és minden eszközt bevett, hogy jó eredményt érjen el. Ezt Brazíliában is láthattuk tavaly Sergio-el. Ez a motorsport legmagasabb szintű művészete, soha senkit nem sértene meg. Köszönjük mindenkinek, aki ezt a levelet elolvasta. Együtt megyünk tovább.”- írta Mike Krack .