Daniel Ricciardo sokkolóan kezdte a 2024-es F1-es szezont. Talán mondható, hogy az F1-es karrierje is veszélybe került. Lehet, hogy az év közepén vagy végén búcsúzunk Ricciardo-tól?

Daniel Ricciardo elég rossz formában kezdte a 2024-es évet. Az egyik statisztika jól mutatja, milyen bizonytalan helyzetben van az RB pilótája. A 2024-es szezon előtt az egyik fő beszédtéma az volt, hogy Ricciardo megragadja-e a kínált lehetőséget és a jövőben vissza tud-e térni a Red Bull-hoz.

Jelenleg valószínűbbnek tűnik a korai távozás az RB-től. A nyolcszoros futamgyőztes még nem mutatta meg azt a tempót, amit az RB csapat és a Red Bull elvárna tőle. Ricciardóra nehezedik egy másik súly is. Yuki Tsunoda kivételes vezetői képességekről tett tanúbizonyságot, és megszerezte a csapat első pontjait a szezonban az Ausztrál Nagydíjon.

Ricciardo igazi dilemmája nem feltétlenül a versenytempója, hanem az, hogy egy körön keresztül folyamatosan lassabb volt Tsunoda-nál. Ricciardo még nem tudta felülmúlni a japánt. Hátránya versenyről futamra nőtt ebben a szezonban. Megdöbbentő módon a nyitó három futamban Ricciardo átlagosan +0,446 másodperccel lassabb volt Tsunodánál. Hogy olajat öntsünk a tűzre, Nyck de Vries hátránya a japán versenyzővel szemben a tavalyi három verseny után kisebb volt.

De Vries, akit 10 futam után menesztettek, átlagosan +0,421 másodperccel lassabb volt Tsunodánál a 2023-as első három fordulóban. Ricciardo is de Vries sorsára jut? Kétségtelen, hogy a számok nem Ricciardo mellett szólnak. Vries-nek 10 futamot adtak. A pletykák szerint Ricciardo-nak még ennyit sem fognak. Így kevesebb ideje lenne arra, hogy megmentse karrierjét. Liam Lawson válthatná, de a menedzsere még nem tud ilyesmiről.