Carlos Sainz jövőre már nem piros színekben áll rajthoz. Szerződését nem hosszabbították meg. Így új csapatot kell keresnie. A szezonkezdetben nyújtott lenyűgöző teljesítménye után akár a Red Bull-hoz való visszatérés is jelenthetné.

Helmut Marko „lenyűgözőnek” minősítette Carlos Sainz formáját. Sergio Perez szerződése az idei szezon végén jár le. Daniel Ricciardo és Yuki Tsunoda a mexikói pilóta helyéért verseng. Viszont lehet, hogy egy nevető harmadik fut be. Sainz Bahreinben a harmadik helyen végzett. Ausztráliában pedig nyerni tudott, azután, hogy vakbélműtét miatt kihagyta a Szaúd-Arábia Nagydíjat.

A háromszoros nagydíj-győztes elhagyja a Ferrarit, hogy átadja helyét Lewis Hamiltonnak. A Red Bull főnöke, Christian Horner pedig jelezte, hogy Sainz felkerült a listájukra. Helmut Marko-nak , a Red Bull tanácsadójának van abba is beleszólása, hogy ki üljön a bikák autójába.

„Természetesen Carlos formája nyűgöző. Checónak három jó versenye volt idén. Melbourne-ben lemaradt a sérült padlónak és a gumikopásnak köszönhetően, és egyetlen gyengéje a kvalifikáció. Ha ezen javít, akkor nem kell semmin gondolkodnunk.”- árulta el Helmut Marko. Ami Ricciardo és Tsunoda csatáját illeti, Marko nem érti miért van ekkora teljesítménykülönbség a két pilóta között.

„Nem tudjuk miért van ez. Általában Yuki gyorsabb, mint Daniel. Valami nem működik neki, ami meglepő, mert a téli teszteken jól teljesített. Jelenleg az a kérdés, hogy Yuki a gyors, vagy Daniel gyenge? Három verseny után, három teljesen különböző pályán erre még nincs objektív válasz.”- zárta.