Mario Andretti, az amerikaiak egyik leghíresebb pilótája szerint Carlos Sainz egy szinten van Charles Leclerc-el. Minden megvan benne, ami egy bajnokság megnyeréséhez kell.

Carlos Sainz szeretett volna hosszabbítani a Ferrarival. A hírek szerint legalább két évig maradt volna még a csapatnál. A Ferrari azonban másképp döntött. Helyére Lewis Hamilton-t szerződtették. A hétszeres bajnok 2025-ben veheti majd át Sainz helyét. A spanyol pilóta a szezon előtt értesült a változásokról.

Hiába azonban a jövője körüli bizonytalanság, ő mégis nagyszerű teljesítményt rakott le az asztalra Melbourne-ben, alig két héttel a vakbélműtétjét követően. Sainz továbbra is az egyetlen versenyző a mezőnyben, akinek a 2023-as idény kezdete óta sikerült legyőzni a Red Bullt. Hol versenyezhet jövőre? Lehetősége számtalan.

A Sauberrel és a 2026-ban érkező Audival hozták őt szóba a legtöbbször, de azóta más, nagyon kecsegtető ülések is terítékre kerültek. Az 1978-as világbajnok, Mario Andretti is nagyon elismerően beszélt Sainzról, és jól tudjuk, hogy a fia már régóta az F1-be akar jönni. Bár erre 2028 előtt már biztosan nem lesz lehetősége.

„Láttam a futamot, nagyszerű volt. Gratulálok a Ferrarinak. Mindig örülök, ha a vörösök győznek, arról nem is beszélve, hogy most kettős sikert értek el, de ez a győzelem most nem az ölükbe hullott. Még úgy sem, hogy Verstappen rögtön kiesett. Sainznak különösen jó versenye volt, és a már a legelejétől kezdve remek tempót autózott. Charles és Carlos is képes futamokat vagy akár világbajnokságot nyerni. Mindkettőjüket bajnoki anyagból gyúrták, ezt már láttuk és még látni is fogjuk.”- jelentette ki Mario Andretti.