Három futam után mindössze 26 ponttal a Mercedes. Elég drámaian kezdet a 2024-es szezont. Mi lehet a rossz szezonkezdet hátterében? Miért kezdték ilyen rosszul az évet?

A Mercedes tele reménnyel és optimizmussal várta a 2024-es szezont. Új autót építettek. Hátuk mögött hagyták a W14-est. A W15-össel újra a dobogós helyekért szerettek volna harcolni. Mégis déjà vu érzésük lehet. „Ez pályafutásom legrosszabb szezonkezdete” – mondta Lewis Hamilton . A brit mindössze nyolc pontot szerzett három futam után, aki egy ritka erőforrás-meghibásodás miatt esett ki az Ausztrál Nagydíjról.

Csapattársa, George Russell helyzete nem sokkal jobb: tizennyolc pont és egy hatalmas melbourne-i baleset az idei mérlege. Ez azt jelenti, hogy a Mercedesnek már a harmadik egymást követő idényben sem sikerül a dobogós helyekért küzdenie. A Mercedes küzdelmei egészen 2022-ig nyúlnak vissza. Ekkor megváltoztak az F1 szabályai.

A brackley-i csapat 2022-ben a zero pod koncepció mellett döntött. 18 hónapig ehez ragaszkodtak, de nem jártak sikerrel. Ebben az évben egy győzelmet szereztek. Russell a Brazil Nagydíjon tudott nyerni. Tavaly év elején a Red Bull még inkább dominált, míg a Mercedes folyamatosan ugyanazokkal a problémákkal küzdött. Drasztikus lépésekre került sor, és a zero pod koncepciót megszüntették a 2023-as Monacói Nagydíjra.

A tavalyi szezon tehát a szezonközi koncepcióváltással járó fejlesztésekkel telt el. A 2024-es évre teljesen új koncepcióval álltak elő. Idén az első nagy hír az volt, hogy Hamilton távozik a Mercedestől. 12 év után más csapattal folytatja karrierjét. A Ferrarival láthatjuk majd 2025-ben. Az időzítés kérdőjeleket vetett fel, mivel Hamilton 2025 végéig meghosszabbította Mercedes-szerződését. Nem sokkal később úgy döntött, hogy elhagyja a csapatot és egy kilépési záradékot aktivált. Hamilton látta a folyamatos problémákat? Elsőre nem úgy tűnt. A hétszeres világbajnok a sajtóval ujjongott Bahreinben.

„”Végre ismét egy tisztességes versenyautó!” – mondta Hamilton. Ezt a pozitív hozzáállást nem sokáig tartaná fenn, mert minden módosítás ellenére a Mercedes ismét jelentős visszaesésekbe ütközött. Ez még Hamiltonnak is fájt, aki csüggedten sétált, különösen az Ausztrál Nagydíj alatt. Úgy tűnik, hogy a W15-tel kapcsolatos probléma nem annyira a koncepcióban rejlik. A W15 időnként nagyon versenyképesnek tűnt. Főleg az Ausztrál Nagydíj harmadik edzésén, ahol pár századdal maradt csak el a brit az első helytől.

Ezen az edzésen Hamilton és Russell a negyedik és az ötödik helyen állt, a különbség pedig a Red Bullhoz és a Ferrarihoz képest elérhetőnek tűnt. Az időmérőn Hamilton a Q2-ben kiesett. Russell is csak a hetedik helyet szerezte meg. Nagyon úgy tűnik, hogy az autó egyensúlyával lehetnek problémák. Ez látszott Melbourne-ben is. A csapatfőnök, Toto Wolff is aggodalmának adott hangot az Ausztrál Nagydíj után. Wolff így nyilatkozott:

„Az idei szezont abban a hitben kezdtük, hogy az autónk jobb lesz. De ha a tavalyi évet nézzük, azt láttuk, hogy a McLaren a 17., 18. vagy 19. volt, és most 40 másodperccel megelőztek minket. Az ilyen számokkal szeretném orrba verni magam, de másrészt ez is a bizonyítéka annak, hogy ha a dolgok jól mennek, akkor nagyon gyorsan lehet javulni. Jelenleg ez nagyon nehéz.”- árulta el Toto Wolff.

Wolff fején találja a szöget, mert a Mercedesnél egyszerűen még nem stimmelnek a dolgok.Egyértelműen különbség van a szimulációs teljesítmény és a pályán való tényleges sebesség között. A McLaren tavaly megmutatta, hogyan lehet villámgyorsan kilábalni egy drámai helyzetből, de a Mercedesnél ennek még jele sincs. A McLaren 2023 elején bejelentette, hogy küzdeni fognak, míg a Mercedes erős rajtot várt az idei évtől.

Nem szabad alábecsülni a Hamilton körüli helyzetet sem. A kérdés az, hogy a 103-szoros futamgyőztes még mindig megtalálja-e a motivációt a probléma fellegek közepette. Ha ehhez hozzávesszük, hogy a Mercedes nyártól már nem vonja be őt minden technikai dolgokba. Russell lesz az egyetlen pilótája, aki komoly szerepet fog játszani a fejlesztésben. Talán túl korai lenne a Mercedesnek egy drámai évtől tartania, még 21 forduló van hátra. Valaminek nagyon hamar el kell kezdenie változnia. Kétségtelen, hogy Hamilton elkötelezett amellett, hogy a legtöbbet hozza ki egy csomagból, és az utolsó dolog, amit szeretne, az az, hogy az Ezüstnyilak szenvedjenek. Sokkal többre van szükség ahhoz, hogy elkapják a Red Bull és a Ferrarit.