Három futam után nyilvánvaló, hogy a Ferrari a Red Bull nyomában van. Bár még nincsenek egy szinten, de ha ilyen ütemben haladnak, akkor lassan talán a bajnoki címért is küzdhetnek.

Utazzunk vissza 2022 végére. A Ferrari menesztette Mattia Binotto-t. Az olasz alakulat jól kezelte az évet, de sokat hibáztak. Max Verstappen könnyen nyerte a bajnokságot. A Red Bull lassan megelőzte a Ferrarit. Verstappen pedig a legjobban teljesített. Leclerc franciaországi balesete volt a mélypont. Ez az év újabb visszaesést jelentett az ikonikus csapat számára, amely utoljára 2008-ban szerzett konstruktőri címet. A Ferrari ezért nem először döntött úgy, hogy keményen közbelép.

Binotto távozott, Fred Vasseur váltotta, aki 2018-ban már dolgozott a Ferrari pilótájával, Charles Leclerccel a Saubernél. Vasseur legnagyobb problémája az volt, hogy nem volt befolyása a 2023-as autó fejlesztésére. Hiszen a Red Bull még inkább dominált. A Ferrari az első néhány futamon nagy és gyors gumikopással küszködött. Leclerc és csapattársa, Carlos Sainz nem tudta felvenni a versenyt a Red Bull-al. Ehelyett a Mercedesszel és az Aston Martinnal kellett harcolnia.

A kihívás egyre nagyobb volt Vasseur számára, aki – becsületére legyen mondva – nyugodt maradt, és jelezte, hogy időbe telik, míg a Ferrari ismét a csúcson lesz. Igaza volt. Idén már sokkal jobbak, mint tavaly. A mezőny második leggyorsabb csapata a Red Bull mögött, és úgy tűnik, jelentősen csökkentette a különbséget.

Igazság szerint a javulás első jeleit már a tavalyi szezon végén lehetett látni. A Ferrarinak lassan sikerült úrrá lenni a gumikopás problémáján, miközben nagyobb volt a stabilitás a csapaton belül. Kevesebb stratégiai hibát követnek el, a bokszkiállások gördülékenyebben mennek, és a pilóták magabiztosabbak az SF-24 volánja mögött. Valójában a dolgok olyan jól mennek, hogy a Ferrari teljes mértékben kihasználhatja a Red Bull bakijait.

A Scuderia bebizonyította ezt Ausztráliában, ahol Verstappen néhány kör után fékproblémával kiesett, Sergio Pérez pedig gumikopás és padlósérülés miatt nem tudott feljebb kapaszkodni az ötödik helynél. Kettős győzelmet szereztek.
Lando Norrist ügyes stratégiával verték meg. Időnként a McLaren pilótája gyorsabb volt Leclercnél. A melbourne-i fotam két dolgot mutatott meg: egyrészt a Ferrari valószínűleg még nem zárkózott fel a Red Bull-ra, és a McLarennel is meg kell küzdenie. Ha minden a helyére kerül, sok minden lehetséges. Ugyanakkor úgy tűnik, hogy a stratégiai hibák özöne a múlté, és a Ferrari más módon is képes változtatni. Ha nem tud versenyezni a sebesség terén a Red Bull-lal, akkor stratégiával játszhat.

Verstappen ugyanezt tette 2021-ben, amikor a Mercedes és Lewis Hamilton gyorsabbak voltak bizonyos versenyeken, de a Red Bull erős stratégiai munkájának köszönhetően továbbra is lépést tudott tartani a német csapattal.

Vasseur teljesen nyugodt. Nem riad vissza a nehéz döntések meghozatalától sem. Ha a Ferrari még nem áll készen a 2024-es bajnoki küzdelemre, minden jel arra mutat, hogy 2025-ben küzdhetnek a bajnoki címért.A puzzle darabkáknak csak a helyükre kell kerülniük; úgy tűnik, hogy minden megvan ahhoz, hogy újra bajnokságot nyerjenek. Kérdés az, hogy melyik évben.

Az igaz, hogy a zűrzavaros időszak és a hibák után a Ferrari már sokkal jobb formában van. Leclercnél és Sainznál sikeres lehet a mostani szezon. Ha sikerül újabb lépést tennie az olasz csapatnak, akkor joggal bizakodhatnak.