A Mclaren két héttel ezelőtt nagyon jól teljesített Melbourne-ben. Lando Norris a harmadik, Oscar Piastri a negyedik helyen zárt. Lando Norris szerint, hogy a Ferrari előrelépése ebben a szezonban veszélyezteti a McLaren reményét arra, hogy Japánban is dobogóra álljanak.

A McLaren mindkét pilótája felállhatott a pódiumra a tavalyi Japán Nagydíjon. Norris a második, Piastri a harmadik helyen végzett. A Japán Nagydíjra tavaly szeptemberben került sor. Idén április első hétvégéjén lesz.

Norris Ausztráliában dobogóra állhatott. Arra a kérdésre, hogy számít-e Japánban dobogós helyezésre Suzukában, Norris azt mondta a médiának, köztük az F1Híreknek: „Nem igazán, Úgy gondolom, hogy ha megnézzük az Ausztrál Nagydíjakat, akkor láthatjuk, hogy tavaly sem teljesítettünk rosszul. Figyelembe véve az autónkat. Most egy jó autóval tértünk vissza, és megmutattuk, mire vagyunk képesek. Azt hiszem, ez mindig egy jó hétvége volt számunkra.”- kezdte a brit pilóta. Norris, összehasonlítva az Albert Parkot és Suzukát. „Azt hiszem, hasonlítanak egymásra. A probléma az, hogy a Ferrari sokat javult a nagy sebességű kanyarokban. Tavaly ezen a területen küszködtek. Tudtak egy lépést tenni előre. Még mindig lehet egy jó hétvégénk. Ezt várjuk továbbra is. Ha dobogóra állhatunk, akkor az csodálatos lenne.”- árulta el Lando Norris.