Az Alpine a 2024-es Forma-1-es szezont nagyon gyengén kezdte. Jelenleg a konstruktőri bajnokság utolsó helyén állnak. Vajon lesz innen visszaút?

Az Alpine Forma-1-es csapat a szezon első fejlesztéseit a Japán Nagydíjra hozza. Reménykedik abban, hogy ezek a fejlesztések beválnak és az autó is gyorsabb lesz. A nyitó három futam után az Alpine a konstruktőri bajnokság utolsó helyén áll. Az A524-es versenygépük sorozatos problémával küzd. Az autó súlyával és tapadásával is gondok vannak.

A hétvégi Japán Nagydíjra frissítéseket visz Szuzikába az Alpine. Reményeik szerint ezzel csökkentik az autó súlyát. „Alig várjuk, hogy Suzukában versenyezhessünk” – mondta Bruno Famin csapatfőnök. A 2024-es fejlesztési tervünk nagyon jól halad. Bár nem jelentősek, fontos, hogy a lehető leghamarabb hozzáadjuk a frissítéseket, hogy felmérhessük a lehetőségeket, és folyamatosan tanuljunk. Ezek a frissítések elsősorban az új első szárnyra, valamint a súlycsökkentésre helyezik a hangsúlyt.”- jelentette ki Bruno Famin.

Pierre Gasly legutóbb a 13. helyen zárt Ausztráliában. Ez a csapat idei eddigi legjobb teljesítménye. A korábbi versenyekhez képest jobb volt a tempójuk. Famin szerint ez a pálya karakterén is múlik.

„Ausztráliában közelebb tudtunk kerülni a pontszerző helyekhez, mint az előző versenyeken. Ez azt jelenti, hogy ez valószínűleg a körülményeknek és a nyomkövetési sajátosságoknak volt köszönhető, nem pedig a teljesítmény javulásának. És ez még mindig messze van a célunktól. Motiváltak vagyunk, hogy rendbe tegyük a dolgokat mind a gyárainkban, mind a pályán, és javítsunk a helyzetünkön. Foggal-körömmel kell küzdenünk a teljesítményünk javításán.”- zárta.