A Mercedes csapatfőnöke, Toto Wolff azt tervezte, hogy kihagyja a Japán Nagydíjat. Most mégis azt mondta, hogy elutazik Suzukába. Mitől gondolhatta meg magát a Mercedes csapatfőnöke?

Toto Wolff korábban azt mondta, hogy nem vesz részt a Japán Nagydíjon, mivel a Mercedes csalódást keltően kezdte az új F1-es szezont. azt tervezte, hogy monacói otthonából fogja nyomon követni az eseményeket. Korábban kihagyta a Brazil Nagydíjat is. Pont ott értek el kettős siket 2022-ben, ami egyben az utolsó is volt.

Az osztrák a tavalyi Japán Nagydíjon és a katarin sem vett részt. Térdműtéten esett át. A két héttel ezelőtti ausztrál Nagydíjon minkét Mercedes kiesett. Wolff azon döntése, hogy ismét „otthonról dolgozik”, semmiképpen nem függött össze a csapat gyenge teljesítményével. Lewis Hamilton 19 körben motorhiba miatt esett ki. Russell pedig az 56. körben törte össze autóját. A Mercedes a turbó-hibrid korszak 2014-es bevezetése óta a legrosszabb szezonkezdetét élte át. Három futam alatt 26 pontot szereztek. Negyedik helyen áll a konstruktőri bajnokságban, 71 ponttal lemaradva a Red Bull mögött. A bikák vezetik a tabellát. Wolff a nagydíj után kijelentette, hogy megkérdőjelezni vezetői pozícióját a szervezeten belül.

Akkor azt mondta: „Biztosítanom kell, hogy pozitívan hozzájárulok a csapat munkájához. Szóval én lennék az első, aki azt mondja, hogy »ha valakinek jobb ötlete van, akkor szóljon«. Szeretném minél hamarabb megfordítani a csapat szerencséjét.”Én minden egyes nap belenézek a tükörbe és megkérdőjelezem, amit csinálok. Ha úgy hiszem, hogy fel kell tennem a vezetői kérdést vagy a tréner kérdést, akkor az szerintem jogos. Jelenleg azonban nem érzem, hogy szükség lenne erre. Ha azonban van valami ötleted arra, hogy ki tudná megfordítani a szerencsénket, akkor szívesen meghallgatnám.”- jelentette ki Toto Wolff, aki információnk szerint ott lesz a Japán Nagydíjon.