A Red Bull saját motor megépítésén dolgozik. 2026-ra az F1 új szabályokat vezet be és a bikák erre készülvén építik saját erőforrásukat. Egyes hírek szerint a projekt késében van.

Max Verstappen kijelentette, hogy nincs pánikhelyzetben a Red Bull a 2026-os Forma-1-es kampányának erőforrás-építése miatt. A Red Bull felállította saját motorrészlegét, hogy saját erőforrást építsen. Így kezdenék a 2026-os szezont, mely ismét egy új korszak az F1 történetében. A Ford csatlakozik a Red Bull-hoz és együtt dolgozzák ki az új erőforrást. Felmerültek azonban a találgatások, hogy a projekt késésben van a riválisokhoz képest, és okot adhat Verstappennek a csapat korai távozására. A médiának, köztük a RacingNews365-nek nyilatkozva a holland kijelentette, hogy nem ő nem aggódik és a csapaton belül sincs pánik.

„Ha mindenről spekulálnom kell… Lehet, hogy aggódom, hogy holnap még élek-e, igaz? Nem igazán aggódom emiatt. Természetesen szoros kapcsolatban vagyok Christiannal [Horner, a Red Bull csapatfőnöke). és a projekten dolgozókkal. Mindenki kiegyensúlyozottan dolgozik, ezért nem kell pánikba esni. Még mindig nincs 2026. Tudjuk, hogy ez egy nagyon nagy feladat, nem vesszük ezt félvállról. nem gondoljuk azt sem, hogy a motorgyártókat könnyű lesz legyőzni. De nagyon sok jó ember dolgozik a projekten, és nagyon izgatottak vagyunk emiatt. Természetesen az idő eldönti, hogy mi lesz.”- árulta el Max Verstappen.