A Ferrari csapatfőnöke, Frederic Vasseur úgy véli, csapatának a tökéletességre kell törekednie Japánban ahhoz, hogy Japánban is legyőzzék a Red Bull-t.

A Ferrari az Ausztrál Nagydíjon kettős győzelmet aratott. Japánban is ez a cél. Frederic Vasseur tudja, hogy ehhez tökéletességre kell koncentrálniuk. A Red Bull az elmúlt két szezonban legyőzhetetlen volt Japánban. A Ferrari azonban tele van önbizalommal. A maranellóiak biztosak abban, hogy az SF24 működni fog Japánban, bár ennél többre lesz szükségük ahhoz, hogy ismét legyőzzék a Red Bullt.

„Japán felé tartunk. Örülnék, ha itt is kettős győzelmet aratnánk. Ez a győztes érzés csak arra késztet bennünket, hogy még keményebben dolgozzunk, hogy minél hamarabb újra megtapasztalhassuk. A suzukai pálya elég nagy kihívás elé állítja az autókat és a pilótákat. Ezért is különleges nekünk. Úgy gondoljuk, hogy versenyképes csomagunk van, de tudjuk, hogy tökéletes munkát kell végeznünk, hogy legyőzzük riválisunkat.”- árulta el Frederic Vasseur.

A Ferrari „felkészült” az esőre. A hétvégi japán futam az első alkalom, hogy az F1 nem ősszel utazik Japánban. Az idő áprilisban is kiszámíthatatlan Suzukában. A Ferrari csapatfőnöke szerint az esőt is számításba kell venni. „Ez az első alkalom, hogy kora tavasszal versenyzünk Suzukába. Az időjárás is közrejátszhat, de már a gyárban felkészültünk erre a lehetőségre, és eltökélt szándékunk, hogy au élen harcoljunk.”- zárta.