A közelmúltban megerősítették, hogy az Audi nem vonja vissza F1-es projektjét. A német gyártó a pilóták felkutatására helyezte a hangsúlyt.

A RacingNews365 nemrégiben nyilvánosságra hozta, hogy az Audi nem vonul ki a Forma-1-es projektből. Az Audinak már van vezérigazgatója Andreas Seidl személyében, hamarosan döntést kell hoznia arról is, hogy ki lesz a csapatfőnök 2026-ban. Alessandro Alunni Bravi marad a posztján. Csapatfőnök váltás lesz vagy marad minden a régiben? Allan McNish is esélyes arra, hogy átvegye a csapatfőnöki pozíciót.
Az Audinak rengeteg választási lehetősége van, ha a potenciális csapatfőnökökről van szó, de jelenleg úgy tűnik, hogy a versenyzőkre koncentrál.

A RacingNews365 korábban arról írt, hogy Nico Hulkenberg előkelő helyen áll az Audi listáján, és ezen a helyzeten semmi sem változott.
A német jól teljesít a Haasnál , rengeteg tapasztalatot hoz magával, és pilótaként is ismert, aki segíthet a mérnököknek autó fejlesztésében. Carlos Sainz is előkelő helyen áll az Audi listáján. A spanyol a szezon után elhagyja a Ferrarit. Helyére Lewis Hamilton-t szerződtették. Komoly csalódás ez Sainz számára, aki a Ferrarinál töltött idejében szinte mindig fel tudta venni a harcot Charles Leclerccel. A Ferrari forrásai azt mutatják, hogy Sainz olyan, mint Hulkenberg, egy pilóta, aki nagyon jó visszajelzéseket tud adni.
Seidl bármit megtenne, hogy szerződtesse Sainz-t.

A német korábban Sainzzal dolgozott együtt a McLarennél, így tudja, mire számíthat a most háromszoros Nagydíj-győztestől. . Az Audi az év elején a Dakar-ralit is megnyerte Carlos Sainz Seniorral, így az ingolstadti konszern már ismeri a Sainz családot. Seidl azonban nem akar örökké Sainzra várni. Így ultimátumot adott a spanyolnak. Sainznak legkésőbb április végéig alá kell írnia egy Audi-szerződést, de korántsem biztos, hogy ez megtörténik.

A Mercedesnek Hamilton távozása után találnia kell egy pilótát Russell mellé. Fernando Alonso pedig még nem írt alá az új Aston Martin szerződést. Mindkét csapat érdeklődik Sainz iránt, akire a Red Bull is figyel. A 29 éves pilóta korábban azt mondta, hogy időt szán a döntésre.

A 2026-os évre létfontosságú a megfelelő választás, hiszen a műszaki előírások új szabályai lépnek életbe. Sainznak olyan projektet kell választania, amellyel versenylépes lehet. Választását nem befolyásolja az érintett pénzügyek. Az korát is figyelembe kell venni. 2026-ban már 32 éves lesz. Szeretné a legjobb projektet választani.

Mi a helyzet a jelenlegi pilótákkal?

Valtteri Bottas és Guanyu Zhou jó benyomást tesz a csapatra, és úgy tűnik, jól értik, hogyan kell előre vinni a csapatot. Bár a bokszkiállások során fellépő kerékanya-problémák miatt nem szereztek még idén pontot. Bottas hatalmas tapasztalattal rendelkezik, Zhou kora és nemzetisége előnyt jelenthet. A kínai pilóta nagyon egyenletesen teljesített az elmúlt két szezonban, és ennek eredményeként Kínában is egyre ismertebb. A kínai piac különösen érdekes az Audi számára. Hiszen az éves árbevétel körülbelül 10%-a onnan származik. Zhou eredményeit és hátterét tekintve még mindig képben van az Audinál. Tehát mind Bottas, mind Zhou mindent megtesz annak érdekében, hogy a lehető legjobb teljesítményt nyújtsa 2024-ben

Zhou a szaúd-arábiai médianapon is jelezte. Tudja, hogy ha jól teljesít, akkor az távon is kifizetődik. Szerződést köthet egy gyári csapattal is. Úgy tűnik, más pilóták jelenleg nincsenek az Audi listáján. A hírek szerint más pilóták már felvették a kapcsolatot Seidl-lel. Például Esteban Ocon és Pierre Gasly menedzserei is tárgyalnának az Audival.