Lewis Hamilton jövőre már a Ferrari pilótája lesz. Helyére többen esélyesek. Köztük Sebastian Vettel is. Toto Wolff erre is reagált.

Sebastian Vettel korábban azt mondta, hogy meg lehetne győzni a visszatérésről. A Mercedes csapatfőnöke, Toto Wolff kijelentette, hogy Sebastian Vettel „olyan ember, akit soha nem lehet lebecsülni”, miközben a pletykák arról szólnak, hogy vissza akar térni a Forma-1-be. Hamilton már áldását adta erre a forgatókönyvre, és bevallotta, szívesen látná Vettelt a helyén. Arra a kérdésre, hogy a Mercedes fontolgatja-e Vettelt a következő évre, Wolff azt mondta a médiának:

„Sebastian olyan ember, akit soha nem lehet lebecsülni. Azt gondolom, hogy az eddigi eredményei fenomenálisak, és néha egy kis szünet arra is jó, hogy átértékelje, mi a fontos számára. Akár motiváción is javíthat. Ahogy korábban is mondtam, még nem hoztuk meg a döntést, és nem is tervezzük ezt a következő hetekben.”-árulta el Toto Wolff, aki hozzátette, hogy a jelöltek megvannak, de nem hamarkodják el a döntést. Viszont a jelöltekről nem beszélt.

Vettelen kívül Fernando Alonsót és Carlos Sainzot jelölték meg esélyesként, valamint a Mercedes junior pilótáját, Kimi Antonellit. A Mercedes a lehető legjobb döntést szeretné meghozni. Így időbe telik, míg kiválasztják Russell csapattársát.