Magyar idő szerint péntek reggel 8:00 órakor kezdődött Japánban a második szabadedzés. Az időjárás is közbe szólt.

A második edzésen az eső is eleredt. Így több pilóta mért kört sem futott. Az edzés előtt 30 perccel már esett. Így voltak olyan csapatok, akik ilyen körülmények mellett nem hajtottak pályára. A hétvége további részében jobb idő várható. A csapatok azon tanakodtak, hogy pályára hajtsanak-e. 14 perc elteltével Lewis Hamilton volt az első, ami kimerészkedett, de egy kör után visszatért a bokszba.

Daniel Ricciardo követte a brit pilóta példáját, de ő is csak egy kört tett meg. Újabb 15 perces szünet után a McLaren úgy döntött, hogy kiküldi Oscar Piastrit. A Mclaren pilótája már az intereken hajtott pályára. Csapatrádión jelezte, hogy a pálya nem olyan vizes, mint gondolták. Így az inter gumi is hamar elkopik.

Zhou Guanyu és Valtteri Bottas, valamint a hazai hős, Yuki Tsunoda az RB-vel. Csapattársa, Ricciardo is kimerészkedett. Tsunoda gyors kört is ment. 1:42.304 mp-es ideje 12,3 másodperccel lassabb volt, mint Max Verstappen futott az első edzésen. Igaz, akkor száraz volt a pálya is. Ricciardo is futott egy gyors kört. 4,157 mp-vel maradt el Tsunoda idejétöl. Új kör után javított. 0,967 másodperccel marad el csapattársa idejétől. Meglepő módon, tekintettel a körülményekre, a Williams megengedte Alex Albon-nak hogy pályara hajtson. Nem sokkal később jött a hír.

Tsunoda és Ricciardo visszament a bokszba. 20 perc után üres lett a pálya. Ahogy enyhült az eső, és a pálya lassan száradni kezdett. Kevesebb, mint 10 perc volt hátra, Zhou és Bottas visszatértek az inters-re, de hamarosan ismét visszatértek a boxba. Albon és a Haas páros, Nico Hulkenberg és Kevin Magnussen is visszamerészkedett, utóbbi lágyakon futott ki a pályára. Utóbbi belátta, hogy nem volt elég száraz a pálya.

A McLaren azonban úgy érezte, hogy a lágyak már ideálisak lesznek. Piastri autójára fel is rakták. Az ausztrál 1:39.105 mp-es időt futott. 1.841 másodperccel gyorsabb kört, mint Tsunoda. Az ausztrál újabb gyors körre ment. 1:34,725 mp-es időt ért el, Hamilton pedig 0,501 mp-es hátránnyal követte őt. A brit a második helyet szerezte meg a második edzésen. Charles Leclerc egy 1:38.760 mp-es idővel a harmadik lett.

Több pilóta úgy döntött, hogy egyáltalán nem jön ki a garázsból. A két Red Bull, Pierre Gasly, az Aston Martin duója, Fernando Alonso és Lance Stroll, valamint George Russell nem futott gyors kört.

1. Oscar PIASTRI
2. Lewis Hamilton
3. Charles Leclerc
4. Yuki Tsunoda
5. Daniel Ricciardo
6. Lando Norris
7. Carlos Sainz
8. Esteben Ocon
9. Kevin Magnussen