Fernando Alonso és George Russell csatázott az Ausztrál Nagydíj utolsó köreiben. Utóbbi pilóta összetörte autóját. Alonso büntetést kapott. Ez egy olyan téma, amelyben megoszlanak a vélemények. Az Aston Martin pilótája jogosan kapta a büntetést?

Egy korábbi versenyen történt incidensről még mindig beszélnek a paddockban. A hétvégi Japán Nagydíj hévvégéjén még mindig téma az Alonso-Russell incidens. Alonsót 20 másodperces büntetést kapott. Így a hetedik helyet elvesztette. A nyolcadikra csúszott vissza. A spanyol tettei következtében George Russell nekiütközött a falnak, majd a páyla közepén állt meg. Az autója oldalára fordult. Jogos volt-e a büntetés? Erről megoszlanak a vélemények. Nico Hulkenberg-et messze nem nyűgözött le Alonso taktikája.

Mások, például Lando Norris , a McLaren kitartott amellett, hogy nem kellett volna büntetést kiosztani. Szerinte Russell-nek kellett volna jobban figyelnie. Szerinte tisztában kellett volna lennie azzal, hogy a kétszeres bajnok milyen játékot játszik. Mit gondolsz? Helyes, hogy megbüntették Alonso-t? Vagy a büntetés kemény volt, mivel a két autó nem ért össze?

Alonso büntetése jogos volt?

Eredmények megtekintése

Betöltés ... Betöltés ...