Max Verstappen jövője továbbra is beszédtéma marad, a Red Bull tanácsadója, Helmut Marko láthatóan vezető szerepet játszik a pletykákban. Mondható, hogy a szakember olajat öntött a tűzre.

A Red Bull tanácsadója, Helmut Marko olajat önt a tűzre, mikor Max Verstappen jövőjéről kérdezték. A háromszoros Forma-1-es bajnok jövője már egy ideje téma a paddockban. 2028 végéig tartó szerződésében van egy záradék, amely lehetővé teszi számára a távozást, ha a 80 éves Marko is távozik.

Bár a Red Bull elhagyása jelenleg ostobaságnak tűnik, Verstappen dominanciája nem garantálható, mivel 2026-ban életbe lépnek az új erőforrás-szabályok. A Red Bull először építi meg motorját, és a pletykák szerint már most le vannak maradva attól, ahol lenniük kellene. Mivel Lewis Hamilton az idei szezon végén elhagyta a Mercedest. Toto Wolff természetesen nem zárta ki Verstappen szerződtetését. Elismerve, hogy bármelyik csapatfőnök – köztük ő is –mindent megtenne, hogy a holland a csapatukban versenyezzen.

Helmut Marko korábban keveset mondott Verstappen karrierútjáról, de most világossá tette, hogy Toto Wolff érdeklődik a holland iránt. A visszavonult, négyszeres bajnok Sebastian Vettel és a Mercedes feltörekvő sztárja, Kimi Antonelli mellett Marko megérti, miért érdekli mindkettő Wolffot, és hozzátette: „”Vettelnek nagy múltja van, Antonellinek pedig potenciálisan nagy jövő előtt áll.” Vettel visszatér-e? erről Helmut Marko így nyilatkoztat:

„Már egy ideje nem versenyez és még csak 36 éves. Tehát ez motiváció kérdése. A nagyobb kérdés azonban Verstappen jövőjét övezi. Amikor megkérdőjelezték Helmot Marko-t arról, hogy valóban lehetséges-e a Mercedesre való váltás, rejtélyesen azt válaszolta: „Ezt Toto Wolfftól kell megkérdezned.”