Magyar idő szerint szombat reggel nyolc órakor rajtolt el a Japán Nagydíj időmérő edzése. Az időmérő fő esélyese a Red Bull volt. Kérdés csak az volt, hogy mire képes a Mercedes, a Ferrari vagy a Mclaren.

A McLaren 950. nagydíjának szombati napján ünnepli a 23. születésnapját Oscar Piastri. Ezúttal is boldog születésnapot kívánunk Oscar. A körülményeket tekintve, 18 fokos volt a levegő, 28 fokos volt az aszfalt, a felhők ellenére pedig eső nem kellett számítani az időmérő alatt Szuzukában. A hangulat fokozódott a Ferrari garázsban is.

Elkezdődött az időmérő. A Q1-ben Kevin Magnussen gurult elsőkét a pályára. A dán pilóta ideje 1.31.203-al nyitotta az időmérőt. Közben a pályára egyre többen gurultak ki. Egy veszélyes kiengedést is láthattunk. Russellt ráengedték Piastrira a bokszban, de az ausztrál időben elrántotta a kormányt. Mindenki kiment a pályára. 10 perc volt a Q1-ből. Verstappen az első próbálkozása után az élre állt. A hollandot Pérez, Piastri, Sainz volt a sorrend. Alonso eközben a második helyre ugrott. Az utolsó 3 percben ismét többen a pályára gurultak. Leclerc-nek javítania kellett. A 10. helyen állt. A monacói pilóta a negyedik helyre ugrott. A Q1 végén Tsunoda, Ricciardo, Hülkenberg és Bottas is javított. A két RB-s pilóta a top 10-ben zárta a Q1-et. Stroll, mellette Gasly, Magnussen, Sargeant és Zhou esett ki. Zhou fél másodperccel volt rosszabb, mint csapattársa. Ez 12 pozíciót jelentett.

Jöhetett a Q2. Az időmérőt a két Red Bull nyitotta. Pérez és Verstappen gurult ki elsőként a pályára. Az első gyors körök alapján Párez gyorsabb volt az első két szektorban. Versappen a harmadik szektorban volt jobb. A holland pilóta 0,012 ezreddel ment jobb időt a mexikóinál. Norris viszont nagyon gyors volt az egyes szektorban. A másodikban már 0,107 ezredet kapott Verstappen-től. A kör végén a harmadik helyre ugrott a brit pilóta. A két Ferrari csak az ötödik és hatodik helyre ugrott. Piastri közben a hatodik helyre érő időt autózta. Így Lelcerc visszacsúszott a hetedik pozícióba. Közben jött a hír, hogy Hülkenberg körét elvették. A német pilóta gurult elsőkét a pályára. Három perc volt még a Q2-ből. Hét pilóta ki sem ment az utolsó percekben. Biztosak voltak abban, hogy ők bejutottak a Q3-ba. Hamilton a harmadik helyre ugrott. Russell csak a hetedikre. Ricciardo a 10. helyre ugrott, de még többen javíthattak. Tsunoda ejtette ki Ricciardo-t. Az ausztrál pilóta a 11. helyen esett ki, de hat század volt a két pilóta között.

Jöhetett a Q3. Hét pilóta a pályára gurult. Leclerc, Tsunoda, és Piastri kivárt. De nem sokéig. Az első próbálkozás után Verstappen állt az élen. A Ferrarik nem tudtak az első háromba kerülni. A Mclaren-ek viszont erősek voltak. Verstappen nyerte az időmérő edzést. Sergio Pérez lett a második. A Red Bull tehát megszerezte az első sort, mögöttük Norris, Sainz, Alonso, Piastri, Hamilton, Leclerc, Russell és Tsunoda lett az első tíz sorrendje.

1. Verstappen
2. Pérez
3. Norris
4. Sainz
5. Alonso
6. Piastri
7. Hamilton
8. Leclerc
9. Russell
10. Tsunoda
11. Ricciardo
12. Hulkenberg
13. Bottas
14. Albon
15. Ocon
16. Stroll
17. Gasly
18. Meganussen
19. Sargeant
20. Zhou