Sergio Pérez szerződése lejára az év végén. Max Verstappen kifejtette véleményét jövőbeli csapattárásról. Vajon a Red Bull a mexikóit vagy a kétszeres bajnok Fernando Alonso-t szerződteti?

Max Verstappen figyelmeztette a Red Bullt. Szerinte, ha Alonso-t választják, akkor megtörik a fiatal versenyzők fejlesztésének és népszerűsítésének „hagyományát”. Alonso-nak jelenleg nincs szerződése a következő szezonra. Benne van a pakliban, hogy visszavonul, de csapatot is válthat. A kétszeres világbajnok kiemelte, hogy a nyári szünet előtt dönt arról, hogy folytatja-e az F1-ben vagy sem.

A pletykák szerint Alonso választási lehetőség előtt áll. A Mercedeshez és a Red Bull-hoz is mehet. Elismerte, hogy a Red Bullnál való ülés befolyásolhatja az F1-et elhagyó döntést. A dolgok jelenlegi állása szerint a Red Bullnak egy szabad helye van 2025-re, mivel Sergio Perez szerződése az idei év végén jár le.

A Red Bull megtörte a saját hagyományát azzal, hogy egy csapaton kívüli pilótát szerződtetett. 2020 végén leszerződtette Perezt. Verstappen elismeri, hogy nem illett a csapat korábbi működéséhez. Noha Alonso potenciális leigazolása nem zavarja a háromszoros világbajnokot, Verstappen úgy véli, hogy ennek a lépésnek nem lenne értelme.

„Nem érdekel, ki ül mellettem. Ezt mondtam a csapatnak is” – mondta Verstappen a De Limburger című holland lapnak. „Mindig hiszek magamban, és véleményem szerint mindenkit meg tudok győzni. De ha engem kérdeznek, furcsának találnám, ha egy 42 éves pilótát szerződtetnének. A Red Bull mindig is a fiatal pilótákat képezte. Sergio szerződtetése nem felelt meg ennek a tendenciának, és egy 42 éves pilóta esetében ez különösen így van. Ki tudok jönni Fernando-val, nem ez a lényeg. De a csapat jövőjét is nézem. Végső soron rajtuk múlik, hogy ki hol vezet.”- jelentette ki Max Verstappen.