A Japán Nagydíj után Daniel Ricciardo-nak, Alex Albon-nak, Oscar Piastri-nak és George Russell-nek is meg kellett jelennie a versenybírák előtt. Az ítélet is megszületett.

Daniel Ricciardo és Alex Albon a rajt után ütköztek, melynek következményeként mind a ketten a falban végezték. Megszakították a futamot. A verseny után mindkét pilótát beidézték. Büntetést egyikük sem kapott. Ricciardo elmagyarázta, hogy helyet akart hagyni Lance Stroll-nak és ezért ment a pálya jobb oldaléra, ahol Albon-al ütközött. Ricciardo nem láthatta Albon-t, aki fékre lépett, de már késő volt. A felügyelők jelezték, hogy más döntést hoztak volna, ha ez az eset nem az első kanyarokban történik, hanem pár körrel később.

George Russell-nek és Oscar Piastri-nak is meg kellett jelennie a bírák előtt. A Mercedes és a Mclaren pilótája az utolsó körökben csatáztak. Russell támadta Piastri-t. A Mclaren pilótája az utolsó sikánt levágta. Az esetet a verseny után vizsgálták. Russell az utolsó körben végül megelőzte Piastri-t. A bírák úgy ítélték meg, hogy Russell elég helyet adott Piastri-nak. A Mclaren pilótája pedig biztonságosan tért vissza a pályára. A felügyelők azt is írták, hogy mind a pilóták, mind a csapatuk képviselői „egyetértettek abban, hogy ez az incidens nem indokolja semmilyen büntetés kiszabását”.