Charles Leclerc nem tudott dobogóra állni Japánban. Egy hosszabb etapnak köszönhetően a 8. helyről rajtolva a negyedik helyen ért célba. A monacói lett a nap versenyzője.

Charles Leclerc elégedett volt a Japán Nagydíjon elért eredményével. Negyedik helyen végzett. Az időmérőn rosszul teljesített. Négy futamból idén másodszor. Leclerc a nyolcadik helyről rajtolt. Remek versennyel a 4. helyre kormányozta a Ferrarit. A verseny után a következőket mondta:

„Szerintem ma nem tehettünk volna mást. Ma végre boldog lehetek. Nem hiszem, hogy bármit is csinálhattunk volna jobban, a tempó nagyon jó volt, a gumikezelés nagyon jó. A kommunikáció nagyon jó volt. Pilótaként azonban mindig a negatívumot kell nézni az egész hétvégén. Akár Ausztráliában, akár itt, a versenytempóval nem volt probléma. Én ahhoz szoktam hozzá, hogy jó vagyok szombaton. Most ez nem így volt. már két versenyen egymás után küzdök azért, hogy a gumikat a megfelelő hőfokra helyezzem. Sanghajba megpróbálom a gumikat kellően felmelegíteni és helyes hőfokon tartani. Ez a cél.”- árulta el Charles Leclerc.