A negyedik F1-es versenyhétvégét Japánban rendezik majd meg. Az időmérő elég szoros volt. A csapatok milyen stratégiákat alkalmazhatnak Suzukában?

A Forma-1 gumiabroncs-szállítója, a Pirelli részletesen ismertette a Japán Nagydíjon érvényes gumistratégiákat. Max Verstappen a pole pozícióból kezdi a versenyt. Sergio Pérez pedig a második helyről. A Pirelli a C1, C2 és C3 keverékeket vitte Japánba. A gumigyártó szerint a két kiállásos stratégia lehet a legjobb választás, mivel a pálya eléggé eszi a gumikat.

A legjobb stratégia az lehet, hogy ha egy adott pilóta a lágyakon rajtol el és 9 és a 15. kör között a kemény abroncsra vált. Ez azért szokatlan, mert a csapatok pont fordítva szokták ezt a stratégiát alkalmazni. Mario Isola, a Pirelli Forma-1-es vezetője azonban kijelentette, hogy „egyes csapatoknak, például a Ferrarinak , a Red Bullnak és az Aston Martinnak, valamint Magnussennek, akiknek csak a C1 forgatása áll rendelkezésére, valami mással kell próbálkozniuk”.

Egy másik lehetőség lehet az is, ha valaki a közepeseken rajtol majd el és a 11. és 18. kör között a kemény gumikra vált. A fő hangsúly azonban az előzősen lesz, mivel itt nehéz előzni. Mario Isola hozzátette, a körülmények is adottak ahhoz, hogy egy érdekes verseny legyen az elejétől a végéig.