Daneil Ricciardo nagyon nehezen kezdete el a 2024-es szezont. Az RB csapatot Yuki Tsunoda viszi a hátán. A japán pilóta idén pontokat is szerzett. Ricciardo nem. Az ausztrál pilóta Japánban a rajt után kiesett. Szerinte ez egy egyedülálló eset volt és semmi köze a kiesének a rossz szezonkezdethez.

Ricciardo nem kezdte jól a 2024-es évet. Nagyon fogadkozott a Japán Nagydíj előtt, hogy jó eredményt fog szállítani a csapatának. Pontszerzés helyett kiesett a rajt után. Tsunoda 10. helyen zárt és hazai közönség előtt egy pontot szállított a csapatnak. Ricciardo a 3-as kanyarban falnak csapta az autóját. Miután elmondta a véleményét az ütközésről, Ricciardo igyekezett hangsúlyozni. Szerinte ez nem függött össze a rossz formájával. Csak egy tipikus első körös ütközés volt, ami óhatatlanul megtörténik egy ilyen hosszú versenynaptárban.

„A mai nap egy különleges helyzetet eredményezett. Nem gondolom azt, hogy ‘ó, ember, ez az év’. Úgy érzem, hogy ez csak egy ilyen dolog volt. Tudjuk, hogy a 24 verseny valamelyikén ilyen eset megtörténhet. Persze szívás, ha ez megtörténik. Persze, jó lett volna egy futamot a hátunk mögött tartani, és megpróbálni megmutatni egy kicsit azt, amit tegnap úgy éreztem, hogy kezdtünk megmutatni. Ezt majd Kínában fogjuk megtenni. Tulajdonképpen kedden tesztelek. Szóval a ma kihagyott köröket kedden pótlom. A 1-es kanyarba beérve középen voltam, azt hiszem, Júkival és egy Alpinnal, szóval a 2-es kanyarra azt gondoltam, ‘rendben leszünk’ de amint ráléptem a gázra, még mindig küzdöttem, aztán azt hiszem, Stroll volt a külsőmön. Próbáltam feltartani őt. Ahogy elkezdtem visszajönni a 3-as kanyarhoz, akkor Albon ott volt. Megnéztem a fedélzeti kameráját. Nem is tudom, hogy ott akart-e lenni. De a tapadása sokkal jobb volt a lágyon, úgyhogy azt gondolta: ‘Nos, van ott egy hely.”- árulta el Daniel Ricciardo