Toto Wolff úgy érzi, hogy a második és harmadik etapban mutatott tempó alapján harcban lehettek volna a dobogóért. Viszont Lewis Hamilton-t egy sérülés akadályozta meg abban, hogy jobb eredményét érjen le.

Az F1 idei szezonjában négy futamot rendeztek meg. A Mercedes csak a negyedik helyen áll a konstruktőri bajnokságban. Most úgy tűnik, hogy az Aston Martin-al csatázhatnak a negyedik helyért. Japánban azonban még Fernanndo Alonso-t sem tudták elkapni. Már az időmérőn látszott, hogy a top 10-be beférnek, de csak a második traktusba. Nem volt ez másképp a versenyen sem.

„Ott végeztünk, ahonnan a versenyen elindultunk. Elég nehéz volt. Volt egy második és egy harmadik etapunk, ami szupergyors volt, és versenyben lettünk volna a dobogóért, de az első etap borzalmasan sikerült. Ki kell derítenünk, hogy mi volt az oka, túl meleg volt, vagy túlmenedzseltük a dolgokat.”- árulta el Toto Wolff. Hamilton alatt gyorsan „elfogytak a gumik”, ráadásul egy kis sérülést is összeszedett a futam elején. A hétszeres bajnok így értékelte a futamot:

„Kihívás volt a mai nap. Azt hiszem, az elején szereztem egy kis sérülést, amikor Charles kívülről jött. Az első etapban hatalmas alulkormányzottságom volt, és nem tudtam az autót egyik kanyarban sem rendesen befordítani. Ezért engedtem el George-t. A kemény gumi elég rossz volt, ahogy mondtam, de a közepes gumi jobbnak érződött. Utólag úgy tűnik, hogy két közepes gumit kellett volna használnunk. De általánosságban az autó elég rossz volt ma.”- árulta el a verseny után Lewis Hamilton.