Lewis Hamiltonnak nem volt kedve beszélgetni a csalódást keltő Japán Nagydíj után. Még az interjút is félbehagyta, miután megkérdezték tőle, hogy féltékeny-e a Ferrari lenyűgöző versenytempójára.

A hétszeres világbajnok a hetedik helyen kezdte a Japán Nagydíjat. Mellőle, a nyolcadik helyen Charles Leclerc állt. A monacói pilóta hosszúra nyújtotta az első etapkát. A futamot megszakították a hármas kanyarban történt baleset miatt. A pilóták a bokszban sorakoztak fel. A Mercedes Russell és Hamilton autóján is kemény gumikat rakott fel.

A Mercedes egy kerékcserét tervezett. Nem volt jó terv. A W15 versenytempója elég gyenge volt. Hamilton még meg is kérdezte csapatát, hogy elengedje-e Russell-t. Hamar egyértelművé vált, hogy a Mercedes nem egyszer fog a bokszba állni. Hamilton is panaszkodott az első gumikra, melyek hamarabb elkoptak, mint gondolta. Russell és Hamilton is két kiállásos stratégiára váltott, és a csalódást keltő hetedik és kilencedik helyen végzett, míg Leclerc stratégiája a kiváló gumikezelésnek és a versenytempónak köszönhetően tökéletesen működött. Leclerc a negyedik lett.

Nem meglepő módon Hamiltonnak nem volt kedve beszélgetni a futam után. „Rendben volt” – mondta Hamilton a médiának, mikor a Japán Nagydíj alatti problémákról kérdezték. Hamilton a kilencedik helyen áll a pilóták bajnokságában. A Mercedes a konstruktőri rangsorban 86 pontra van a Ferraritól. Hamiulton-t jövőre a Ferrarinál folytatja. A média szakembere megkérdezte tőle, hogy féltékeny-e a Ferrari versenytempójára. A brit így válaszolt: „Van jobb kérdésed?”- majd válasz meg sem várva távozott a hétszeres bajnak.