Lando Norris a harmadik helyre kvalifikálta magát a Japán Nagydíj időmérő edésén. A futamon azonban csak az ötödik helyen látta meg a kockás zászlót.

Lando Norris a harmadik helyet szerezte meg a szombati időmérő edzésen. A brit pilóta vasárnap csak az ötödik helyen ért célba. A Mclaren pilótája szerint ennél több nem volt a versenyükben. A Ferrarik tempóján sem lepődött meg. Elismerte, hogy a verseny előtt olyan céljaik voltak, amik talál elérhetetlenek voltak. A futam után a következőket mondta:

„Őszintén szólva, ez várható volt. Nem hiszem, hogy a Ferrari versenytempója annyira jó lenne, amire a Red Bull gondolt. Ez olyan, mint egy spirál, vesztes csatát vívunk. Még mindig nem volt rossz nap. A Ferrarik mögött zártunk. Ott végeztünk, ahol tartunk. Így volt ez eddig egész évben. Nem lehet másképp és nem is volt máshogyan. Szerintem az időmérőn remekeltünk. Tettem pár gyors kört és kicsit jobban nézett ki az, ahol voltunk. A verseny alatt visszatértünk a valóságba. 10 másodperccel maradtunk le Carlos-tól, aki a harmadik helyen zárt. Ez nem rossz eredmény. 30 másodperc volt köztünk és Max között. Ez rossznak tűnhet, de a mi szemszögünkből nem az. Gyorsan fogytak az abroncsaink. Nem vártunk ennyire gyors gumikopást. Úgy gondolom, hogy elégedettek lehetünk az ötödik hellyel.”- árulta el Lando Norris.