Az Alpine pikótája, Pierre Gasly egy újabb piros zászlós megszakításban reménykedett. Nem tudta kihasználni azt, hogy kétszer rajtolt el a Japán Nagydíj.

Az Alpine pilótája, Pierre Gasly elárulta, hogy mekkora kárt szenvedett akkor, mikor a Japán Nagydíj rajtja után csapattársa, Esteban Ocon arrébb tessékelte és ennek autója látta kárát. A francia pilóta a 17. helyről rajtolt és Yuki Tsunoda és Esteban Ocon autója is kárt okozott autójában. Gasly a 17., Ocon a 15 helyen zárta a Japán Nagydíjat.

„Nagyon jó volt az első rajtom. Három helyet előre léptem. A második rajt nagyon jó volt, sikerült elhaladnom Esteban mellett, és Yuki mellé kerültem. Két autó közé kerültem. Yuki balra, Esteban jobbra fordult, és végül hozzáért az autóm padlólemez bal oldalához. Így vesztettem a leszorítóerőből is. Így itt véget is ért a versenyem. Próbáltam kint maradni. Reménykedtem egy újabb piros zászlós megszakításban. Csak egy versenybaleset volt, de sokba került nekünk. Nagyon hosszú és nehéz délutánunk volt.”- árulta el Pierre Gasly.