Sergio Pérez jól kezdte a 2024-es szezont, ami azt sugallja, hogy a mexikói pilóta a jelenlegi szezon után is maradhat a Red Bull-nál. Helmut Marko Pérez jövőjéről beszélt.

Pérez elég nehéz időszakot élt ált 2023-ban. Így a Red Bull-nak kérdések kerültek fel. Pérez az idei évet jól kezdte. Négy futamból háromszor állhatott fel a pódiumra. Dr. Helmut Marko bevallotta, hogy nem kíván Sergio Pereznek többéves hosszabbítást ajánlani a Red Bullnál. A robusztus kezdés felkeltette a feltételezéseket, hogy Perez lehet a Red Bull legjobb választása 2025-re?
Marko kizárta annak lehetőségét, hogy Sebastian Vettelt visszahozza a csapatba., miközben a négyszeres bajnok a visszatérést fontolgatja.

„Tessék? Sebastian a Red Bull-nál? Nem, ez nem opció.”- mondta Helmut Marko az OE24 osztrák lapnak. Marko azt is cáfolta, hogy Pérez helyére Alex Albon-t hoznák vissza. Pérez jelenleg a negyedik szezonját tölti a Red Bullnál, a 2021-es szezon előtt Albont váltotta a csapatnál.

„Több választási lehetőségünk is van, de jelenleg az A terv nagyon jól működik. Ha Sergio két éves szerződést kap, akkor megvan annak a kockázat arra, hogy elkényelmesedik.”- árulta el a Red Bull tanácsadója.