Sergio Perez szerződése a 2024-es szezon végén lejár. Számos pilóta pályázik a helyére. A mexikói pilótát a jövőjével kapcsolatban kérdeztük.

Sergio Perez úgy gondolja, hogy a jövőjével kapcsolatos kérdések egy hónapon belül megoldódhatnak, mivel elég jól kezdte a szezont. A mexikói pilóta négy futamból háromszor állhatott idén a pódiumon. Három második helyet szerzett. A 2023-as szezon rossz közepe felé Pérez jövője megkérdőjeleződött a Red Bull-nál. Ricciardo és Yuki Tsunoda is szeretne a helyére kerülni.

Ausztráliában aratott győzelmét követően Carlos Sainz is szóba került Perez pótlására. A mexikói pilóta úgy érzi, hogy a jövőjével kapcsolatos kérdésekre hamarosan választ kaphatunk. Pérez a következőket mondta:

„Elég nyugodt vagyok, ez a 14. szezonom az F1-ben. ármi is jön ezután, nagyon elégedett vagyok azzal, amit a sportban eddig elértem. Úgy gondolom, hogy már csak idő kérdése és rendeződhet a jövőm. Persze a pilótapiac most mozgásban van és a következő hetekben is így lesz. Egy hónapon belül tudni fogom, hol folytatom jövőre.”- jelentette ki Sergio Pérez.

Miután Perez megszerezte idei harmadik dobogós helyezését, Christian Hornert megkérdezték Pérez jövőjéről. Valóban egy hónapon belül rendeződhet a mexikói sorsa?

„Úgy tűnik, hogy mindenki korán bejelenti, hogy hol folytatja karrierjét. Úgy tűnik mindenki siet. Pedig még csak négy futamon vagyunk túl. Mi nem rohanunk. Persze nagy az érdeklődés a csapatunk iránt, de Checóé az elsőbbség. Lesz még pár futam addig, amíg elkezdünk gondolkodni a jövőjéről.”- jelentette ki Christian Horner.