Dél-Korea 2010 és 2013 között rendezett Forma–1-es versenyt. Utána kiesett a sportág programjából. Most úgy tűnik, hogy az F1 szeretné visszahozni a naptárba.

Az F1 naptára idén 24 versenyre bővült. Eddig még soha nem rendeztek ennyi versenyt. Jelentkezőkből még mindig nagyon sok van. Több ország is szeretne még versenyt rendezni, és vannak olyanok is, akik hosszabb kihagyás után térnének vissza a körforgásba. A török pálya is szeretne visszatérni és futamot rendezni. Gyakran szó esik a dél-afrikai Kyalamiról is, ahol utoljára 1993-ban rendeztek futamot.

A Japán Nagydíj hétvégéjén kiderült, hogy ncshon városának polgármestere szándéknyilatkozatot nyújtott be Stefano Domenicalinak, az F1 elnök-vezérigazgatójának. Incshon nincs messze Szöultól, és állítólag a mostani trendeknek megfelelően egy utcai pályát szeretnének kialakítani a városban, ahol 2026-ban vagy 2027-ben lehetne az első futam. Legalább öt szezonra terveznének vele.

2026-ban egy új helyszínen már láthatunk F1-es futamot. Madridba is ellátogat a mezőny. Szó van persze arról, hogy később majd rotációs rendszerben működhetne néhány pálya, de nem biztos, hogy ez megoldást jelentene a továbbra is hatalmas keresletre.