2019 után visszatér az F1 Kínába. Nem egy átlagos hétvégét láthatunk. 2024 első sprint hétvégéje következik. Ennek nem mindenki tud örülni. Ide tartozik Max Verstappen is.

A sportág öt év után először tér vissza az ázsiai országba, Az idei év első sprint hétvégéjére Kínában kerül majd sor. Így pénteken csak egy szabadedzés lesz. Ezt követi egy időmérő edzés. Szombaton először a sprintfutamot láthatjuk, majd tartanak egy újabb időmérőt. Így néz ki az átdolgozott sprint hétvége menetrendje. Max Verstappen megkérdőjelezte a Forma-1 döntését, miszerint egy olyan pályán rendeznek sprintfutamot, ahol 2020 óta nem járt a mezőny.

Az F1 2019 óta nem merészkedett Kínába a Covid-19 világjárvány okozta korlátozások miatt. A médiának, köztük a RacingNews365- nek nyilatkozva Verstappen bírálta azt a döntést, miszerint Kínában sprintfutamot tartanak, mivel a sport rég nem járt már ezen a pályán.

„Ez nagyon okos volt…Mondjuk úgy, nem jó, hogy ezt tették, mivel amikor jó ideje nem versenyeztél egy pályán, sosem tudhatod, mi fog fogadni. Jobb lett volna normál hétvégét tartani ott. Másfelől persze talán felpezsdíti a dolgokat egy kicsit, és vélhetően ők ezt akarják látni. Pusztán versenyzői szempontból, a teljesítmény és a sport szempontjából szerintem nem volt a legokosabb lépés. De meglátjuk, mivel szembesülünk. Én mindig szerettem ott versenyezni, és remélem, hogy jól indítunk, és nem kell túl sokat finomítanunk az autónkon.”- vélekedett Max Verstappen.

Sainz ezek alapján nem örül az F1 döntésének. „Ez bizonytalanságot jelent. Talán az otthonülők számára ez izgalmas, de a mérnökök és a versenyzők szempontjából véleményem szerint nem kéne belemenni ebbe a kockázatba, és normál hétvégének kéne lennie” – állapította meg a háromszoros futamgyőztes.