A Red Bull tanácsadója, Dr. Helmut Marko mérlegelte az F1-es pilóták piacát és a lehetőségeket. Lehet, hogy Carlos Sainz kap egy új lehetőséget a Red Bull-nál?

Dr. Helmut Marko, a Red Bull tanácsadója szerint Carlos Sainznak előbb-utóbb választ kell adnia az Audinak arra vonatkozóan, hogy aláír-e Forma-1-es projektjét. A spanyol pilótát már egy ideje kapcsolatba hozták az Audival, de a szezon előtti hírek, melyek szerint Lewis Hamilton veszi át a helyét, tovább fokozták a pletykát.

A rajtrács a 2023-as utolsó futamtól az idei szezon első futamáig változatlan marad, de Lewis Hamilton távozása felbolygatta a pilótapiacot. Az év végén a mezőny több mint felének lejár a szerződése. Így több pilóta válthat csapatot. 20 futam hátra van az idei szezonból, de a nagy kérdések között az is szerepel, hogy ki hol fog vezetni 2025-ben?

„Véleményem szerint a pletyka elindulásának több oka is lehet. Ha a hír igaz, akkor az Audi gyors választ vár Carlos-tól. Az Aston Martin is több pilótát figyel. Mi nem veszünk részt ebben a játékban. A szezon közepén fogtok arról hallani, hogy milyen változások lehetnek a Red Bull személyzetében.”- árulta el Helmut Marko.