Carlos Sainzot régóta összefüggésbe hozták már az Audival. a német gyári csapat alig várja, hogy magához vonzza, de lehet, hogy Sainz számára okosabb megoldás lenne, ha a 2026-os szezont más csapatnál kezdené el.

Lewis Hamilton döntése, hogy csatlakozik a Ferrarihoz, az elmúlt évek, vagy talán valaha is legnagyobb döntése volt. Ennek áldozata Carlos Sainz volt, aki nem maradhat 2025-ben a csapatnál. Egyelőre azonban nem hagyta, hogy a döntés befolyásolja formáját. Valójában a spanyol nagyszerűen teljesít, megnyerte az Ausztrál Nagydíjat, és sorra szerzi a dobogós helyeket. Még mindig van egy kérdés? Hol folytatja a 2025-ben?

Az Audi komoly lehetőségnek tűnik. A Sainz családnak már vannak kapcsolatai a német autógyártóval, mivel Carlos Sainz Snr idén egy hibrid Audi géppel megnyerte a Dakar Rallyt. Sainz Snr arra is rámutatott, hogy az Audi minden versenykategóriában sikeres volt, ezért érdekes lehet fia számára. Sainz már dolgozott együtt Andreas Seidl-lel a McLarennél. De a legfrissebb pletykák szerint Seidl nem fog örökké várni Sainz-ra. Állítólag a spanyol pilóta ultimátumot kapott. Ha április végéig nem dönt, akkor mást szerződtetnek.

Az Audi jelenlegi állapotában még mindig Stake F1-ként éli az életét, és az eredmények nem voltak meggyőzőek. Valtteri Bottas és Guanyu Zhou a középmezőny végén rostokol. Még mindig nem szerezte pontot, és a bokszban is sokat hibáznak. Természetesen nem csak a hibás boxkiállásokról és a sebességhiányról van szó, hanem Sainz ambícióiról is. A 29 éves pilóta talán most van a karrierje csúcsán. Előbb vagy utóbb nyerő szériába kerülhet. Az Audival nem tűnik úgy, hogy nyerhetne.

Ráadásul Sainz óriási kockára tesz, ha hosszú távú elköteleződést tesz az Audi mellett. A csapat nagyon ambiciózus, de a korábbi tapasztalatok azt mutatják, hogy a Forma-1-be való belépés nem jelent kis kihívást. Erős példa erre az Alpine, amely 2016-ban Renault néven tért vissza, rengeteg pénzt fektetett be, és most a rajtrács hátulján található. A belépés nem garancia a sikerre – bár úgy tűnik, az Audinak jó és reális terve van. Tegyük fel, hogy 2026-ban és 2027-ben az Audi a mezőny végén található. Sainz túl van a karrierje csúcsán. Nagy kérdés, hogy így szerződtetné-e egy top csapat. Lehet, hogy Sainz-nak más csapat felé kellene nézelődnie.