A Red Bull tanácsadója, Dr. Helmut Marko szerint Kínában lehetnek meglepetések, mivel a pálya eléggé eheti az autó gumijait. Reméli, hogy nem ismétlődik meg az, amit Ausztráliában láthattunk.

A Red Bull tanácsadója, Dr. Helmut Marko aggodalmát fejezi ki, hogy a gumikopás miatt. A kínai pálya ugyanis eszi az F1-es autók abroncsát.
Az F1 2019 óta először tér vissza Sanghajba, melyet a jövő hétvégén rendeznek meg. A jelenlegi típusú autókkal még nem versenyeztek ezen a pályán.

Sanghaj egy olyan pálya, ahol nagy a gumikopás, nagy tapadási zónákkal és hosszú kanyarokkal. A Red Bull viszont Ausztráliában a gumikopóssal is küszködött. Az RB20 nem volt olyan domináns, mint a másik három versenyen. Verstappen kiesett. Perez csak az ötödik helyen zárt. Nehéz hétvégéjük volt. Helmut Marko szerint a gumikopás volt ezért a felelős.

„Remélem, nem érnek olyan meglepetések, mint Melbourne-ben. Ott olyan durva volt az aszfalt. Tévedtünk a gumikopást illetően, ami pontosan az egyik erősségünk. Láthatta Checo-nál, hogy mekkora volt a gumikopás. Szóval várhat ránk még meglepetés Kínában is. Az Ausztrál Nagydíjon történtek figyelmeztettek minket. Tudjuk, hogyan kell erre reagálni. De ez a hétvége mindenki számára ugrás lesz az ismeretlenbe.”- árulta el Helmut Marko.