A McLaren pilótája, Oscar Piastri olyan területről beszélt, ahol úgy érzi, csapata kikapott riválisaitól. A wokingi csapat már nem számít „kiugrónak” ebben a tekintetben.

Oscar Piastri megfigyelt egy olyan területet, ahol a McLaren elvesztette előnyét riválisaival szemben. Az ausztrál pilóta a Ferrari és az Aston Martin fejlődéséről beszélt. Míg a wokingi csapat jól indult a szezonban a 12 hónappal ezelőttihez képest, teljesítmény tekintetében lemaradt a Ferrari mögött. A McLaren 69 pontot szerzett az első négy futam alatt. 51 ponttal kevesebbet, mint az olasz alakulat.
A Mclaren megelőzi az Aston Martin-t és a Mercedest is a konstruktőri tabellán. Piastri azonosított egy kulcsfontosságú területet, ahol a McLaren elvesztette tavalyi előnyét. Főként a nagy sebességű kanyarokban volt előnyük.

„Az elmúlt néhány versenyen világossá vált, hogy a nagy sebességű pályák nem csak nekünk fekszenek. Tehát, mondjuk azt az előnyt, amelyet tavaly élveztünk néhány nagysebességű pályán, azt hiszem, már nem élvezzük annyira. Úgy gondolom, hogy a Ferrari határozottan előrelépett a nagy sebességű pályákon. A Red Bull természetesen továbbra is erős. Az Aston Martin is ott fejlődött, ahol a Ferrari.”- árulta el Ocsar Piastri.

Az F1 következő futamát Kínában rendezik meg. 2019 óta nem volt itt futam. A jelenlegi autókkal ugrás lesz az ismeretlenbe. Nehezítő tényező az is, hogy csak egy szabadedzést tartanak, mivel sprint hétvége következik. 60 perc áll a csapatok rendelkezésére. Ez alatt kell megtalálniuk a legjobb beállítást.