Február 1-jén robbant a hír. Lewis Hamilton elhagyja a Mercedest és a Ferrarival folytatja karrierjét. A négyszeres világbajnok erről a döntésről beszélt.

Alain Prost figyelmeztette Lewis Hamilton-t. Szerinte a Mercedesnél és a Ferrarinál teljesen más a kultúra és a munkamorál. Hamilton 12 szezon után távozik a Mercedestől. 2025-ben a Ferrari versenyzője lesz. Prost, aki maga is versenyzett a Ferrarinál 1990-ben és 1991-ben, jól ismeri a csapatot. Úgy véli, a két környezet eltérő és ez nyomás alá helyezheti a pilótát. Eleinte problémát jelenthet a hétszeres világbajnok számára.

„Charles-el és a Ferrarival való kapcsolata is nagyon fontos. Hosszú idő után elhagyja a Mercedest és a Ferrarival folytatja. A Ferrarinál más a nyomás nehezedik rá. Más a gondolkodásmód, és a média nyomása nehezedik rá. Szerintem ez nem olyan egyszerű. Megértem a döntését, mert nyilvánvalóan, amikor egy olyan csapatban vagy, mint a Mercedes, akik már két éve nem nyertek futamot, és nagyon küzdenek azért, hogy visszatérjenek az élre, és az ő korában azt mondta:” Oké , miért ne próbálhatna ki valami mást. Úgy értem, nem vagyok benne biztos, hogy volt-e lehetősége a Red Bullhoz menni. Max mellé biztos nem menne. 26 után 42 éves lesz, azt hiszem, talán még 43 is, szóval ez egy másik történet lesz. De megértem, ha nem akarja abbahagyni a versenyzést. „A kérdés az, hogy ez jó lépés-e? Jó választás lesz? A Ferrari esetében is felteheti a kérdést. Jót tesz a sportnak, mert mindenki kíváncsi, hogy mi lesz ezután. Ha a Ferrari jól teljesít, akkor 1 év alatt visszanyerheti a motivációját is.”- árulta el Alain Prost.