Carlos Sainz idén nagyon jól teljesít. Ahol csak rajthoz állt, dobogóra állhatott. De 2025-re még nincs szerződése. A spanyol pilóta egyre türelmetlenebb jövőjével kapcsolatban.

Hiába telt el már négy futam idén, és hiába teljesített kiváló versenyhétvégéket. Még mindig nem érkezett bejelentés arról, hogy Carlos Sainz jövőre hol folytatja. Mivel Fernando Alonso marad az Aston Martin-nál, így Sainz-nak két lehetősége maradt. Az egyik lehetőség az Audi lenne. Viszont új gyártóként valószínűleg nehéz lesz az első évük az F1-ben. Lehet küszködni is fognak. A második lehetőség a Mercedes, ahol Kimi Antonellivel kell megküzdenie az ülésért.

„Nyilvánvalóan beszélgetést kell folytatni néhány emberrel, ezt kell tennie a menedzsment csapatomnak és nekem is, ha már nincs munkám a jövő évre. Szóval igen, beszélgetünk, nagyjából mindenkivel beszélünk, aki szóba jöhet. Csak az a kérdés, hogy nyilvánvalóan elmélyedjünk a részletekben. Megnézzük a reálisabb lehetőségeket, és hogy melyek a legjobb lehetőségek számomra és a jövőm szempontjából, amiről ma egyelőre nincs semmi újdonságom, vagy semmi mondanivalóm. Az egyetlen dolog, amit mondhatnék, hogy igen, nyilvánvalóan itt az ideje, hogy egy kicsit felgyorsítsunk mindent, és remélhetőleg inkább előbb, mint utóbb rendezni tudjuk a dolgokat.”- árulta el Carlos Sainz.