Öt év kihagyás után a hétvégén visszatér a Kínai Nagydíj. Ráadásul itt rendezik meg az év első sprinthétvégéjét is. A pilóták kaotikus futamra készülnek.

A hétvégi Kínai Nagydíjon visszatér az F1-es sprint, hiszen Sanghaj ad otthont az év első, új formátumú hétvégi versenyhétvégének. Max Verstappen már korábban is aggodalmát fejezete ki a Kínai Nagydíjjal kapcsolatban. Mondván, nem túl okos ötlet öt év kihagyás után sprint futamot rendezni Kínában. Sergio Perez és Carlos Sainz is felvázolta aggályait. Perez még soha nem végzett a nyolcadiknál jobb helyen Kínában. Mégis egy zökkenőmentes hétvégére számít.

Csak abban reménykedem, hogy nincs probléma a pályával, a vízelvezető csatorna fedelekkel, vagy hasonló dolgokkal. Ez kibillentene minket a ritmusból. A show szempontjából valószínűleg jó lesz. Ez egy jó dolog. De úgy gondolom, hogy a felkészülési oldalról nézve ez határozottan nehéz lesz. Itt még soha nem vezettem a Red Bull-al. Így sok tennivalónk lesz az egyetlen szabadedzésen.”- árulta el Sergio Pérez.

Carlos Sainz, aki 2017-ben érte el a legjobb eredményt Kínában. A spanyol pilóta akkor a hetedik helyen zárt. Szerinte jó, hogy az F1 visszatér Kínába. „Szerintem a dolgoknak két oldala van. Úgy gondolom, hogy Kína versenypályaként nagyszerű. Sokunknak ez az egyik kedvenc pályája. Ez csak egy nagyszerű versenypálya, és egy olyan pálya, amely jó lehetőséget kínál az előzésre, szóval egy sprintfutamnak van itt értelme. Ugyanakkor egy óra gyakorlás után időmérőt kezdeni és versenyezni nem túl könnyű a padlólemez kopása miatt. Négy-öt év után először itt sprintfutamot tartani nem jó döntés. Úgy hallottam az aszfalt is egyenletlen. Talán ez lesz az Isztambul 2.0. Túl nagy lesz a bizonytalanság. Talán nektek otthon izgalmas lesz, de a pilótáknak és a mérnököknek nem szabad kockáztatnunk.